Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Němečtí hooligans v Plzni: Cestou na zápas řádili v barech a bordelech

Autor: bop - 
4. prosince 2016
09:27

Němečtí fotbaloví fanoušci vzali útokem Plzeň. Při cestě vlakem na zápas s mnohatisícovou návštěvností mezi Dynamem Drážďany a TSV 1860 Mnichov čekala rozvášněné sportovní nadšence asi sedmihodinová pauza v Plzni, kterou strávili v nočních podnicích.

V sobotu v Mnichově proběhl fotbalový zápas mezi TSV 1860 Mnichov a SG Dynamo Drážďany, na který dorazilo až 20 tisíc fanoušků. Součástí davu lidí byla podle německé policie také asi půltisícová skupina Ultras Dynamo, která bývá agresivní a nebezpečná. 

Asi 150 rozvášněných nadšenců na utkání cestovalo vlakem přes Plzeň, kde museli čekat celých sedm hodin, než jim dopravní spojení umožnilo cestu dál. Němečtí hooligans tak využili volný čas k hýření po plzeňských barech a bordelech, píše web Krimi-Plzeň.

Kromě rizika výtržností však nechyběly ani vtipné momenty. Například když se jeden velmi opilý, dezorientovaný a celý pozvracený člen Ultras jménem Helmut připotácel k taxikáři na náměstí Republiky a německy se dožadoval, aby ho odvezl na stadion Allianz Arena. Zmatený muž se totiž domníval, že už je v Mnichově.

Taxikář ho poslal „Gerade vierhundert Meter voraus!“ (čtyři sta metrů rovně), a ukázal směrem na Štruncák. Neodpustil si česky poznámku „Viktorka ti musí stačit, blbečku!“ Jestli se Helmut nakonec dostal do cíle své cesty, už není známo.

Podle české policie se však díky velmi dobré spolupráci s německou stranou naštěstí podařilo předejít větším nepříjemnostem. V Plzni byla pro jistotu zformovaná speciální jednotka těžkooděnců, která nevyzpytatelnou skupinu celou noc nespouštěla z dohledu. Ráno je raději doprovodili i vlakem z Plzně. Díky tomu se nakonec podařilo všechny konflikty vyřešit a zabránit větším problémům.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání