Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

"Čeští střelci" na Majdanu? Na Ukrajinu údajně odjeli bojovat slávističtí hooligans

Autor: ljš - 
6. března 2014
12:57

Chtěli si zastřílet, a tak odjeli do bojem zmítaného Kyjeva? Na socálních sítích a v médiích se objevily spekulace, že mezi radikály na Majdanu jsou také nejméně dva Češi, příšlušníci slavistických hooligans.

O své cestě na Ukrajinu muži, kteří podle serveru Novinky.cz patří mezi rowdies fotbalového klubu Slávia Praha, psali na sociální síti. „ V Kyjevě prý nafasujeme nějaké zbraně a přidělí nás k nějaké té skupině,“ napsal jeden z nich.

Oba muži se podle dostupných informací spojili s ukrajinským nacionalistickým hnutím Pravý sektor. Na jeho vůdce Dmytra Jaroše byl přitom ve středu vydán zatykač..

"Po Jarošovi bylo vyhlášeno mezinárodní pátrání prostřednictvím Interpolu. Byla vydána žádost o jeho zadržení jako osoby obviněné v nepřítomnosti," řekl představitel ruského vyšetřovacího výboru Vladimir Markin. Stíhají ho kvůli tomu, že veřejně vyzýval k extremismu a k terorismu.

Jarošův Pravý sektor, jehož jádrem jsou radikální fanoušci fotbalového klubu Dynamo Kyjev, patřil k nejaktivnějším silám protivládních protestů. Jeho stoupenci porušili některé dohody s úřady a hráli vedoucí úlohu při obsazování úředních budov v Kyjevě. Umírnit se je nedařilo ani populárnímu předákovi ukrajinské opozice Vitaliji Kličkovi.

gabreta ( 7. března 2014 01:53 )

Tak to tam od nás odjel slušnej vzorek bojovníků za lidský práva!!

zelena.karkulka ( 6. března 2014 21:43 )

Jasně,pořád o něco bojují,třeba ve 2.světové furt bojovali,viď?

japos22 ( 6. března 2014 19:45 )

A proč by jim někdo bránil, když to odhlasoval parlament

nevervsemucoctes ( 6. března 2014 19:30 )

Jaký odpor? Žádný podložený argument, žádný zdroj, nic!!! Jenom nenávist, urážky a hromada splašků. Majdan byl plánovaná akce o to tu šlo na začátku a moje hloupost, že jsem se nechal unést vztekem a porušil své pravidlo vkládat pouze doložitelné a ověřitelné, neboť se vždycky najde jedinec, co má myšlení řadového soudruha a jde svou bolševicky vydlážděnou cestou. Možná bych mohl použít vaše oblíbené: Kdo vás platí, za tu očividnou snahu dehonestovat veškeré názory a příspěvky namířené proti zanarchizovanému Majdanu? Stejně jako bolševik nebo Hitler vidíte svět bipolárně a to není zdravé. Pozdravujte u vašich plátců, i když u vás je to možná vrozené.

japos22 ( 6. března 2014 19:25 )

Ti Češi možná stříleli do Ukrajinců v Kyjevě!

Zobrazit celou diskusi