Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Krejčíř trpí bludy, tvrdí obhajoba a žádá posudek psychiatra. Soud návrh smetl

Autor: ČTK - 
19. října 2016
17:20

Jihoafrický nejvyšší soud zamítl žádost obhajoby Radovana Krejčíře o psychiatrický posudek jejího klienta. Na Twitteru to ve středu uvedl jihoafrický novinář Wisani Makhubele, který sleduje případ uprchlého českého podnikatele. Krejčířův obhájce žádal pro svého klienta vyšetření u psychiatra minulý týden, když měl pokračovat několikrát odložený proces. Uvedl, že Krejčíř trpí bludy a nerozumí soudním postupům.

„Nejvyšší soud v Johannesburgu zamítl žádost Radovana Krejčíře, aby byl poslán na vyšetření k psychiatrovi,“ tweetoval ve středu bez dalších detailů reportér rozhlasové stanice SABC News Makhubele.

Krejčířův obhájce James Grant žádal soud o psychiatrický posudek minulou středu. Poskytl několik konkrétních příkladů špatné psychické kondice svého klienta. Tvrdil například, že mu do vězení volal prezident a nabídl mu místo ministra. Krejčíř, který si odpykává 35letý trest za vraždu, je údajně velmi zmatený, nedával právníkovi jasné pokyny, nerozuměl soudním postupům a nechápal, že má za jeho služby platit.

Podle státního žalobce však žádost byla pouze pokusem, jak znovu pozdržet již několikrát odložený soud. Krejčíř v JAR čelí stíhání v asi šesti kriminálních kauzách. Zatím byl usvědčen v jednom procesu a za únos a mučení dostal 35letý trest vězení. V jiném případě je obžalován z podílu na vraždě Libanonce Sama Issy.

Dnes jihoafrická média informovala o tom, že Krejčíř nabídl vyšetřovatelům svědectví a důkazy o korupci v justici i policii. Dozná se prý k trestným činům, z nichž je obviněn, výměnou za souběžné desetileté tresty za každý z nich. Na oplátku chce být vydán do České republiky.

salto ( 20. října 2016 08:36 )

"...nechápal, že za jeho služby musí platit" - to on nechápal nikdy že se musí platit. Doufám, že jeho černí 4% spoluvězni jsou při chuti, ona taková bílá hračka není k zahození

rudyptak48 ( 19. října 2016 19:03 )

Krejčíři, tam kde si ukradené peníze utratil, tam také zůstaň. Tady máme podobných lumpů dost, proč bychom živili ještě dalšího.

milan1959 ( 19. října 2016 17:47 )

Migranty tady nechceme

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání