Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Prokleté koleje: V místě tragické nehody na Hodonínsku opět vykolejil vlak

Autor: ČTK, ula - 
26. září 2016
18:40

U Vnorov na Hodonínsku, kde se nedávno srazil vlak s traktorem a vykolejil nehodový vlak, v pondělí vykolejila posunovací lokomotiva. Podle mluvčí Českých drah se nikomu nic nestalo. Je to už třetí nehoda na tomto úseku.

Místem se ještě nejezdí kvůli dřívějším nehodám, doplnila mluvčí Monika Bezuchová.
Vlak vykolejil opět mezi stanicemi Veselí nad Moravou a Strážnice na Hodonínsku. Mluvčí Správy železniční dopravní cesty Kateřina Šubová ČTK řekla, že lokomotiva vykolejila jednou nápravou. Zatím ale neuvedla, co se stalo a co lokomotiva v místě dělala.

Provoz na trati to nijak nepoznamenalo a cestující to nezaregistrují, protože se místem ještě nejezdí a funguje náhradní autobusová doprava,“ uvedla Šubová. Podle prvotních informací by neměla mít nehoda vliv na zprovoznění trati, které je v plánu ve středu večer. Podle Šubové však bude potřeba lokomotivu dostat zpět na koleje a zjistit rozsah škody na trati.

V úterý tomu budou dva týdny, co se v místě srazil traktor s osobním vlakem. Při střetu zemřel řidič traktoru a ve vlaku, v němž cestovalo asi 25 lidí, se někteří cestují zranili. Jejich zranění však nebyla vážná. Po srážce začal hořet jeden ze čtyř vagónů. Na vlaku, traktoru i trati vznikla škoda kolem 13 milionů korun.
Při odstraňování následků nehody vykolejil o den později i nehodový vlak s jeřábem. Ze železnice se ho podařilo dostat až minulý týden v pátek.

maledivy2016 ( 26. září 2016 19:01 )

Alespom bude miň moravských tlam!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání