„Paní Adamovská si na tuto scénu vyžádala dvojnici, přece jen je to choulostivá scéna,“ prozradil deníku Aha! zdroj ze štábu s tím, že i na natáčení bylo v tu chvíli v místnosti méně lidí, než je obvyklé.

Herečka teď většinou ukazuje své poprsí lékařům v rámci prevence rakoviny prsu, ale nahoty se Adamovská nebojí. „Sex patří k životu, a tak patří i do filmu. Odhalila jsem se ale jenom tam, kde to dávalo smysl, ne bezdůvodně,“ řekla před časem v jednom z rozhovorů.

Herečka se odhalila například ve filmu Lev s bílou hřívou v roce 1986. „Nahota klidně – jestliže není prvoplánová,“ řekla. A dokonce prozradila i výši svého honoráře: „Den na Barrandově byl tehdy za 160 Kčs, ať šlo o nahé scény, nebo ne.

Špatné rozhodnutí

Když se Zlata Adamovská nechala ve slovenském filmu Čluny proti proudu v roce 1981 zastoupit dublérkou v jedné choulostivé scéně, na premiéře zalitovala. Zjistila totiž, že její dublérka má asi o 15 kg víc než ona.

Dublérky v Ordinaci

V Ordinaci se již před Zlatou Adamovskou nechala dublérkou zastoupit Markéta Plánková (38). Ta využila nabídky režiséra v roce 2013. Tehdy umírala v seriálu doktorka Mázlová a na obrazovce byla vidět velká obnažená ňadra. Ta však nepatřila herečce.

Fotogalerie
55 fotografií