Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Záhada mrtvého miminka, které přinesla matka do lékárny: Pitva určila příčinu smrti

Autor: els - 
23. srpna 2016
10:24

Před týdnem přinesla do kopřivnické lékárny matka svého pětiměsíčního syna Pavlíka. Dítě bylo mrtvé. Při pitvě lékaři zjistili, co bylo příčinou jeho smrti. Potvrdilo se, že trpělo vážnou nemocí, jak tvrdila matka. Zemřelo tedy přirozenou smrtí.

Matka donesla mrtvého Pavlíka do lékárny, a nikoli do nemocnice. Posléze tvrdila, že byl chlapec těžce nemocný. Navzdory tomu se však spekulovalo o pravdivosti jejích slov. Její slova teď potvrdili i lékaři. Vyšetřování je tedy zastaveno.

„Ještě okolo půlnoci jsem kontrolovala, zda je Pavlík v pořádku. Bylo to moje dítě, na to bych přece jako máma nikdy nesáhla,“ řekla zoufalá matka. Ráno běžela matka s dítětem do nemocnice, ale před osmou ještě žádná ordinace neměla otevřeno, a tak hledala pomoc v lékárně. Obsluha v lékárně se pak chlapce snažila zachránit, ale marně. Dítě se nepodařilo vzkřísit ani přivolaným záchranářům.

Lékaři, kteří provedli pitvu malého Pavlíka, potvrdili, že dítě bylo opravdu velmi nemocné. Smrt podle nich tedy byla přirozená. „Nařízená pitva neprokázala cizí zavinění. Smrt nastala pravděpodobně z důvodu zdravotního stavu dítěte,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Sikorová. „Věc bude s největší pravděpodobností odložena, neboť okolnosti případu nenasvědčují tomu, že byl spáchán trestný čin,“ dodala.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání