Byl to den jako každý jiný. Ivana Č. vařila večeři, koupala všech sedm synů a poté se rodina uložila ke spánku. „Ještě okolo půlnoci jsem kontrolovala, zda je Pavlík v pořádku. On byl dost těžce nemocný,“ se slzami v očích vzpomíná Ivana Č. Pavlík usínal podle jejích slov v postýlce přímo u lůžka rodičů.

„Ráno už bylo zle. V postýlce jsme našli Pavlíkovo nehybné tělíčko,“ pokračuje maminka. V zoufalství běžela k lékařce, která ordinuje v sousední budově. Jelikož otvírala lékařka až odpoledne, zoufalá máma zaběhla do lékárny v přízemí. Přivolaní záchranáři sdělili nehorší možnou zprávu: Pavlíček je po smrti.

Byl vážně nemocný

Nebohý Pavlík se již od narození léčil se závažnými onemocněními. Dýchal za pomocí hadiček, přijímal pouze umělou výživu do žil. Prodělával léčbu a měl za sebou nejeden lékařský zákrok. Jeho organismus byl těmito neduhy nadmíru oslabený.

„Umřel mi u hlavy. Jsme z toho zoufalí, celá rodina. A teď se dozvídám z televize, že mě budou stíhat, a že jsem mu něco udělala? Já to tak nenechám, budu je žalovat! Bylo to moje dítě, na to bych přece jako máma nikdy nesáhla!“ zlobí se Ivana Č.

„Svého syna jsem milovala. Byl to můj miláček tak jako ostatních šest mých dětí. Kdo si to dovolil o mě rozhlašovat nějaké pomluvy. Nevidíte, v jakém jsem stavu? Jenom co obstarám děti, podávám stížnost na policii,“ tvrdě vyvrací fámy o podílu na smrti syna.

Kojence přinesla do lékárny v sousedství

„Vyděšená maminka přinesla dítě k nám do lékárny. Nevěděla, kam jít, když její lékařka v patře budovy neordinovala. Bylo to emotivní, nepříjemné. Dělali jsme všechno, možné i nemožné. Během minuty tu byli čtyři lékaři. Všechno bylo marné,“ vzpomíná na událost kopřivnická lékárnice Barbora Bělunková.

Úmrtí kojence šetří krajská kriminálka

„Policie zahájila úkony trestního řízení pro trestný čin usmrcení z nedbalosti. Další okolnosti případu policie prověřuje,“ řekla mluvčí Lenka Sikorová.

Žádná zranění kojenec neměl

„Čtyřměsíční děťátko nalezli rodiče v bezvědomí bez známek života doma v postýlce. Odnesli jej v prvotním šoku do nedaleké lékárny. Přivolaní zdravotníci se pokoušeli dítě oživit, neúspěšně,“ řekl Blesku záchranář Lukáš Humpl.

„Dítě nemělo žádná vnější zranění. Vyloučen ale není syndrom náhlého úmrtí kojence. Věk dítěte a jeho zdravotní stav by tomu odpovídal. Odpověď přinese ale až pitva,“ dodal Humpl.

Fotogalerie
7 fotografií