O Gombitové se vždy vědělo, že je těžký introvert, ale po osudné autonehodě v zimě v roce 1980, po které ochrnula, se začala uzavírat do sebe ještě víc. Omezovala vystupování, v roce 2002 se na dlouhých 12 let stáhla do ústraní zcela. Stýkala se jen výjimečně s hrstkou přátel.

„Povím jednu krutou pravdu. Když se někdo neohlásil alespoň tři dny dopředu, nepustila ho. Ani vlastní mámu! Ta pak u mě plakala…“ napsala v knize »Marika Gombitová – neautorizovaný životní příběh legendy čs. pop music« manželka jejího bratrance Helena Černá.

Maminka jí zemřela v roce 1989, o deset let později měl pohřeb otec. Ale ani na ten Marika nepřijela. „Nechodím ven. Mám z okolního světa strach. Vím, že bych se venku necítila dobře, neměla bych se o koho opřít, a tak raději zůstávám doma a udělám si svůj program. Nebudu přece samu sebe deprimovat,“ nechala se slyšet zpěvačka. A to potvrdila i její sousedka, která ji viděla za dva roky jen jednou.

VŠE O MARICE GOMBITOVÉ NA BLESK.CZ NAJDETE>>>ZDE!

Až s letošním rokem, kdy ji kamarád Miro Žbirka po letech přemlouvání zlomil ke společným koncertům, své chování změnila. Dává příspěvky na sociální síť, sem tam přijme v bytě novináře nebo své spolupracovníky, občas zavítá i do společnosti.

Plány ale nečekaně mění. Své o tom ví Karel Gott (77). Tomu loni slibovala společný duet, ale nakonec z něj sešlo. „Přišel nějaký zlom. Marika mi řekla, že změnila názor, a jestliže píseň natočíme, tak musí vyjít samostatně,“ svěřil Gott.

VŠE O KARLU GOTTOVI NA BLESK.CZ>>>ZDE!

Dokud tedy nebude stát se Žbirkou 16. září v Praze nebo o dva dny později v Ostravě na pódiu, nikdo si nemůže být jistý tím, že se její comeback uskuteční. Její křehká psychika může vše během vteřiny změnit…

Rozeklaný život M. G.

Vymodlené dítě

Zpěvačka se narodila do chudé rodiny jako sedmé dítě. A protože byli rodiče silně věřící a dvě dcery jim malé zemřely, dostala jméno po Panně Marii. Pod šťastnou hvězdou 20 let žila v pohádce. Jen 153 cm vysoká blondýnka se přejmenovala z Márie na Mariku a stala se princeznou československé pop music.

Zrušená svatba

Prožila několik lásek, mj. i s Vašem Patejdlem (61). A měla i před svatbou se synem továrníka. Pro sňatek se »západním Němcem« ale nevyběhala všechna potvrzení.

Myšlenky na smrt

Po autonehodě v roce 1980 přemýšlela o sebevraždě! „Když mi to primář říkal, tekly mi po tváři slzy jako hrachy. Pak jsem šel a vlastně jsem ji seřval, co si to vůbec dovoluje přemýšlet o tom, že by tady nechala všechny lidi, co ji mají rádi!,“ prozradil zpěvák Milan Drobný (71), který s ní před autonehodou chodil.

Záchranné lano

První úvahy o tom, že se po 12 letech vrátí na pódia, přišly v roce 2012, když se přestěhovala do luxusního bezbariérového bytu, který jí prý koupil jeden fanoušek.

Návrat do života

Po 12 letech skrývání se poprvé ukázala na veřejnosti v březnu 2015, když předstoupila před fanoušky v rámci uvedení do Síně slávy na udílení slovenských cen OTO.

 

 

Fotogalerie
36 fotografií