Osudná autonehoda v roce 1980 upoutala slovenskou popovou legendu nejen na vozík, ale také ji zcela obrala o chuť do života i do zpívání. Posledních patnáct let se v bratislavském bytě utápěla v depresích výhradně ve společnosti své ošetřovatelky.

K pláči měla víc příležitostí než ke smíchu. Ovšem poté, co ji Miro Žbirka (63) přemluvil na společné koncerty, jako by ožila. Důkazem je i její poslední výlet na koňský ranč v Ivanke při Dunaji.

„Přijala jsem pozvání i s mými přáteli,“ svěřila s obrovským úsměvem na rtech. U koní se očividně cítila po dlouhé době šťastná. „Mám i písničky, kde o nich zpívám, jako je například Cirkusový kôň,“ svěřila serveru Čas.sk.

Společnost koní a čerstvý venkovský vzduch jí dodaly potřebnou energii. A tu teď bude potřebovat. Už 16. září vystoupí se Žbirkou v Praze, o dva dny později v Ostravě a pak následuje velkolepý koncert v Bratislavě.

Tragická nehoda

Po autonehodě měla zpěvačka poraněnou míchu, polámaná žebra, zlomenou prsní kost a malíček. Léčbu navíc zkomplikoval silný zápal plic.

Fotogalerie
53 fotografií