Třpytivost rozhodně není žádnou převratnou novinkou, vždyť i v historii bychom našli podobnou oblibu u dam z vyšší společnosti. Ty měly často oděvy vyzdobené drahým kamením, perlami a zlatem. Zatímco v období raného středověku frčela spíše jednoduchost, renesance už překypovala honosností, zejména u bohatších vrstev. Vrchol zdobnosti a nápaditosti u šatů pak přinesly styly baroko a rokoko.

Již současnější inspirací vám může být zpěvačka Rihanna (28), která se lesklých kamínků rozhodně nebojí. Přede dvěma lety si pro cenu za nejlepší módní ikonu přišla dokonce od hlavy až k patě v diamantech a hlavu si nedělala ani z toho, že jsou jí přes látku vidět jak kalhotky, tak i ňadra v plné kráse.

Stejně jako v každém případě ale platí, že méně je někdy více, a tak se nemusíte po barbadoské krásce opičit stoprocentně. Stačí třeba obout zlaté sandálky a zkombinovat je s tmavším oblečením. Malé večerní šaty s metalickým kloboučkem zase výborně naruší pásek. Na pláži pak můžete snadno zazářit v nových lenonkách (= brýle pojmenované podel slavného nositele, beatlesáka Johna Lennona).

Zlaté se ale rozhodně bát nemusíte, ladí výborně k černé barvě a naopak sněhobílé oblečení zase dokáže skvěle oživit. Pokud se přes léto opálíte, tmavší odstín vaší kůže pak ještě zvýrazní právě tato barva.

Konkrétní tipy najdete v galerii - >

Fotogalerie
12 fotografií