Důvod je prostý - na konci roku 2016 skončí práva k uvádění tohoto legendárního muzikálu v České republice. Derniéra připadne konkrétně na neděli 18. prosince. 

„Horečku bychom z repertoáru ještě určitě nestahovali, stále je to představení v plné síle. Ale i tak si nemůžeme stěžovat, původně jsme měli licenci na 100 repríz a následně nám byla s ohledem na neutuchající zájem diváků prodloužena, takže se budeme loučit později, než jsme původně měli. V období od začátku nové divadelní sezóny do prosince navýšíme herní termíny Horečky, aby se dostalo na každého, kdo se na ni chce vrátit, anebo ji konečně stihnout,“ vysvětluje producent a majitel Divadla Kalich Michal Kocourek.

Původní filmová Horečka sobotní noci s písněmi britské skupiny Bee Gees se stala fenoménem okamžitě po své premiéře v roce 1977, podařilo se jí odstartovat módu hudebních snímků pozdějších let. Díky jejímu obrovskému komerčnímu úspěchu se disco stalo novým životním stylem a představitel hlavní role John Travolta hereckou hvězdou první velikosti. Album s hudbou z filmu - na pomezí rocku, popu a disca - vyvolalo přímo kulturní revoluci, je jedním z nejprodávanějších soundtracků všech dob, kapela Bee Gees za něj získala ceny Grammy  a provždy se zařadila mezi velká jména světové hudební scény.

Přechod Horečky z filmového plátna na jeviště se chystal řadu let. Napjatě sledovaná premiéra divadelního muzikálu Horečka sobotní noci se uskutečnila 5. května 1998 v londýnském West Endu a opět způsobila senzaci. Inscenace byla nominována hned na tři Ceny Laurence Oliviera a rozjela se do světa. V roce 1999 se neméně úspěšně uvedla na newyorské Broadwayi, událostmi se staly rovněž její nastudování  na dalších předních evropských i asijských scénách, stejně jako různá národní turné.

Divadlo Kalich uvádí Horečku sobotní noci od 30. září 2014 jako moderní taneční show v režii a choreografii uznávaného Jána Ďurovčíka. Vlnu pochvalných kritik vyvolalo především precizní provedení náročných choreografií mladým hereckým souborem v čele s Janem Křížem a Přemyslem Pálkem v alternaci hlavní role Tonyho Manery. „Řemeslně, tanečně, pěvecky je Horečka samozřejmě velká muzikálová prověrka. Saháme si až na kraj schopností,“ prozrazuje Jan Kříž.

Nejbližší reprízy odehraje Divadlo Kalich od 14. října.

Předprodej a více info naleznete na www.divadlokalich.cz