Běžecký svátek na náplavce

V dopoledních hodinách bylo na jedné z pražských náplavek nezvykle rušno. U jedné z lodí se tam sešli příznivci běhání proto, aby popřáli hodně štěstí běžci Jirkovi, který se rozhodl vykonat neobyčejný čin. V rámci projektu „Poslední kousek“ zdolá přibližně 700 km napříč celou Českou republikou.

Slavnostního výběhu se zúčastnily také české celebrity. Několik prvních kilometrů s Jirkou uběhl Dalibor Gondík, moderátor pořadu Gondíci s.r.o., Monika Leová, moderátorka Odpoledních zpráv a Tomáš Materna, herec primáckého seriálu Vinaři. Ti se společně s dalšími účastníky vydali z náplavky na Rašínově nábřeží a přes Železniční most nabrali směr Karlštejn, který je cílovou stanicí běžcova prvního dne.

Autor: Milka

Květen ve znamení běhání a dělení se s druhými

Během více než tří týdnů Jirka poběží přes Západní a Jižní Čechy, Liberecko, Moravský Kras a Brněnsko, aby dorazil až do Hodonína, kde předá svůj poslední kousek čokolády bráchovi.

Jirka mu chce tímto činem poděkovat. Jeho bratr mu totiž výrazně pomohl ve chvílích, kdy už pomalu ztrácel naději, že se bude moct bezbolestně hýbat. Přivedl ho k běhání, které si Jirka zamiloval. Proto namísto vlaku, autobusu či auta padla volba právě na běh jako způsob, jakým chce neohrožený běžec svůj poslední kousek doručit. Ukažte, že vám osud lidí ve vašem okolí není lhostejný a pomozte Jirkovi splnit jeho misi.

Autor: Milka

Inspirujte se neobyčejným činem

Neváhejte se do projektu zapojit a v průběhu Jirkova putování zemí jej podpořit několika způsoby. Nemáte doma jízdní kolo, bez kterého byste se mohli na pár hodin obejít? Na několika úsecích by mu velmi pomohlo a Jirka by si tak alespoň na chvíli odpočinul od náročného běhu. Nositel posledního kousku čokolády bude velmi rád i za nabídnuté občerstvení, svezení dopravním prostředkem či nocleh. Více informací o tom, jak můžete Jirkovi nabízet pomoc, najdete na www.poslednikousek.cz.