Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šílenec útočil kyselinou: Před rozsudkem se oběsil na obvazu!

Autor: Richard Veselý - 
21. dubna 2015
05:00

Zabil se kvůli výčitkám svědomí? Milan Balamuta (49) loni v srpnu poleptal svoji expřítelkyni Renatu N. (51) kyselinou. Teď se oběsil ve vězeňské cele.

Poleptané oči, poleptaná oční víčka, zničený sluch, psychické problémy… To všechno své bývalé přítelkyni Renatě N. způsobil Milan Balamuta. Místo soudu nakonec případ »vyřešil« on sám.

„Oběsil se na obvazu. Když ho bachaři našli, byl už mrtvý,“ popsal zdroj Blesku. Smrt vězně potvrdil i mluvčí pankrácké vazební věznice. „Případ se nyní vyšetřuje a byla nařízena soudní pitva,“ řekl Jiří Dolejší. Své obhájkyni Martině Čejkové na místě Balamuta zanechal dopis. „Jeho smrt mě překvapila, nečekala jsem to. Pro dopis si do vězení zajdu v úterý,“ uvedla.

Balamuta, kterému hrozilo 20 let vězení nebo i doživotí, probírání případu špatně snášel. Před prvním dnem soudu spolykal prášky na spaní, kvůli kterým místo odpovědí jen nesouvisle mumlal a v jednu chvíli dokonce usnul.

Oběť Renata N.: Pořád mám strach!

Expřítelkyni cirkusový technik Balamuta napadl, aby se jí pomstil za rozchod. U výtahu v jejím domě v Praze 4 ji nejdříve bil, pak jí do obličeje nalil kyselinu a nasypal louh. „Pořád mám strach, hlavně když se setmí,“ řekla u soudu Renata N., která se musí podrobit několika operacím a je v péči psychologů.

mopr6 ( 21. dubna 2015 13:02 )

jste nějakej vtipálek ... ale nemyslel jste to vážně

mair ( 21. dubna 2015 11:49 )

Bez Pavlových tapet by to nebylo ono.

mair ( 21. dubna 2015 11:45 )

rozdat všem povinně, co kdyby začali krvácet...

mopr6 ( 21. dubna 2015 11:45 )

A tak zaplať pánbůh Nebudeme přece živit takovýho ksindla

petrkramnypresident ( 21. dubna 2015 10:47 )

Proti Grossovi to byl břídil. A ještě nám Blesk napíše článek, jak Standa daroval z nakradených milionů pár set tisíc na charitu a jaký to byl tedy dobrák

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání