Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Cestující z letadla z Tel Avivu: Cítili jsme spálené kolo, nad Tureckem nám pak řekli, o co jde

Autor: ljš, mts - 
21. dubna 2015
17:49

Pořádně si oddechli! Pasažéři letu izraelských aerolinek El Al z Tel Avivu do Prahy zažili pořádně náročný den. Jejich letadlu totiž po startu prasklo kolo a pilot musel nouzově přistát. Nyní už jsou ale naštěstí v bezpečí v Praze, ani tam se ale přistání neobešlo bez komplikací.

Letadlo izraelských aerolinek El Al na trase z Tel Avivu konečně dosedlo na ranvej na Letišti Václava Havla v Praze v 16:13.

Blesk.cz mluvil s jedním z cestujících, který na této lince létá pravidelně, protože dováží z Česka pivo do Izraele. „Už při startu jsme cítili spálenou gumu nebo něco takového. Pakl to ale přestalo. Pak za hodinu nám nad Tureckem řekli, že se budeme otáčet, protože máme prasklé kolo. Kapitán nám ale všechno vysvětlil a mluvil klidným hlasem, takže žádná panika nezavládla,“ popsal Mazen Shamshom, co se ve vzduchu dělo.

„Podle mě nikdo netušil, jak je situace vážná, to nikdo nevěděl. Protože kapitán byl v klidu, všichni byli v klidu. Říkali nám ‚nebojte, nic se neděje, musíme jen vyměnit kolo, které  nám prasklo, máme ale další kolo, takže přistaneme v pohodě, nebojte.‘ Takže nikdo nic netušil vůbec. Jenom jak jsme přistáli, koukáme kolem sebe, samá sanitka, samí hasiči, to jsme nečekali,“ řekl.

Video Letadlu prasklo kolo! Smrděla guma, popisuje cestující! - Matěj Smlsal, David Malík
Video se připravuje ...

Do Česka mohli znovu odstartovat až za hodinu a půl. Drama pro cestující ale neskončilo, nad Prahou totiž foukal silný vítr, takže se někteří cestující báli mnohem víc než nad Tureckem.

Na palubě bylo podle izraelských sdělovacích prostředků 181 cestujících a posádka. Nikomu se nic nestalo. Pilot Boeingu 737 se rozhodl pro návrat, když zjistil závadu kola. Před nouzovým přistáním se na letištní ploše objevilo množství záchranných vozidel a sanitek.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zlymikes ( 21. dubna 2015 18:46 )

podle titulku cítili za letu poruchu kola. No holt ty dálnice nám už vedou všady.

Zobrazit celou diskusi