Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jaká žíravina dokáže zabít? Kyselinový útočník si to hledal na internetu

Autor: zb, ljš - 
30. března 2015
14:49

Usvědčí ho obsah jeho počítače? Jan D., který je obviněný, že svou expřítelkyni Martinu polil v listopadu kyselinou, si podle obžaloby na internetu vyhledával například informace o tom, jaká žíravina dokáže zabít.

U soudu se v pondělí probíraly posudky počítačových znalců. Jedním z nepřímých důkazů obžaloby je totiž historie vyhledávání v jeho počítači. Jan D. na internetu zadával hesla jako »Jaká kyselina dokáže zabít« či »Martina polití kyselinou«.

„To jsem dělal až po útoku na Martinu. Ne předtím. Prostě mě to zajímalo, kde se taková látka dá sehnat,“ hájí se Jan D. Do karet mu v tomto případě ale hraje posudek znalců, kteří nedokážou přesně určit, jestli tato hesla zadával před, nebo až po útoku na Martinu.

Zato svou pachovou stopu na klice auta oběti vyvrací jen těžko. „Na semaforu stála Martina přede mnou. Vystoupil jsem z auta, sáhl na kliku a chtěl jsem otevřít a říci jí, aby si smazala naše společné fotky z Facebooku,“ vysvětloval, jak se jeho pachová stopa na Martinině služebáku ocitla.

K tomu ale mělo dojít v říjnu, přibližně měsíc před útokem. „Je velmi nepravděpodobné, že by tato stopa zůstala na klice několik týdnů (kyselinový útok se odehrál 18. 11. 2013 – pozn. red.),“ upozornil soudní znalec.

Janovi D. hrozí až 20 let vězení nebo i výjimečný trest. Soud bude pokračovat v květnu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání