ONLINE CHAT
Pane primáři, maminka (72 let) má problémy s bércovými vředy, které se jí špatně hojí. A když už se zhojí, za pár měsíců je má znova. Stačí, když se bouchne, kousne jí muška do nohy. Už vyzkoušela vše. Co si myslíte o léčbě, kdy se do rány nasadí červy? Může jí to bércáků zbavit? Nebo co byste doporučovat? Děkuji za odpověď.(Kamila)
Foto
Doporučuji vyšetření, které jistě odhalí hlavní problém, kterým jsou většinou nedostatečné křečové žíly, Jakmile se tyto odstraní bércový vřed sse již neobjeví.
Dobrý den mám metličkové žilky trochu na stehnu a objevuji se mi hodne na lytkach, je mi 28, sportuji, ale mam sedave zamestnani. Docela se uz rozsiruji, zkousela jsem nejake kremy, sprchovani teplou a studenou vodou ale zadny zazrak. Je prosim něco co by zabralo? Dekuji(Margaret)
Foto
Ano, vyšetření a na jeho základě odstranění všch nevzhledných metličkových žilek.
Dobrý den pane doktore, mám dotaz, je mi 46 let jsem por.asist. bolí mě celé Dk, patrné varixy od lýtek dolů- ale nijak výrazně..Detralex a bandáže elast.punčochami víceméně bez efektu. Co s tím? operace? Jaký druh?Pracujete na pojišťovnu?Díky, Tichá(Tichá)
Foto
Doporučuji klinické a ultrazvukové vyšetření a dle výsledku vyšetření řešení zda operqce lasser radiofrekvence neb jiné řešení či kombinace se dozvíte. VZP není naším smluvním partnerem.
Je mi 40 let, jsem štíhlá a vysoká. Otec má velké problémy se žílami, ve stáří má hodně oteklé namodralé nohy a velké křečové žíly. Mě se na 1 noze objevila velká zelená žíla, zatím větší problémy nemám. Na přední straně lýtka se mi udělal malý hrbolek, nevím, jestli to již nemůže být začátek křečových žil. Mohu se nechat vyšetřit a hradí vyšetření případně zákrok zdravotní pojišťovna?(SoňaK)
Foto
Vyšetření i operace křečových žil jsou hrazené ze všeobecného zdravotního pojištění. Jedná se pouze o klasické operace s klasickou narkozou v nemocnicích. Laserové a radiofekvenční metody i další způsoby kosmetické léčby si musíte připlatit, cenu i možnosti a způsoby řešení se vždy dozvíte předem, aspoň nebo na naší KLInice tomu tak je.Můžete se podle toho rozhodnout.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné nějak zamezit viditelnosti žil. Bohužel je to z mé strany dědičné. Mám křečové žíly nejen na nohou, ale i na rukou. Jsem z toho neštastná. Jsem štíhlá, 28let, bezdětná a veganka. Děkuji a přeji hezký den. (Elenka)
Foto
ano lze to, chvilku to trvá, ale výsledek je znatelný a pacientky jsou spokojené.
Pane doktore, nemám křečáky ani mě nebolí nohy. Je mi 28 let. Jenže mám velké potíže, když letím letadle. Už po hodině mi nohy napuchnou a mám pocit, že mi prasknou. Když vystupuju z letadla, nepoznal byste, kde mám kotníky. Jestli mi poradíte, že mám behěm letu se několikrát projít, tak to není na charterových letech moc možné. Co poradíte? Mám jí k doktorovi?(Katka)
Foto
1. Vyšetření ve speciální žilní ordinaci. 2. JIstě do letadla natahnout na obě nohy kvalitní zdravotní elastické punčochy
Na nohách mám metličky, ktoré som si dávala odstraňovať už 3 x laserom, vôbec to nezabralo, stále sú tam. Pomôže mi sklerotizácia alebo niečo iné? Tabletky taktiež nezaberajú (varivenol, askorutin a pod.). Nadváhu nemám, športujem, zdravo sa stravujem. (Evelina)
Foto
Nedivím se že tabletky nepomáhají, žádné léky Vas křečových žil ani metliček nezbaví. Doporučuji kvalitní vyšetření v renomovaném zdravotnickém zařízení, kde se dozvíte jistě to nejlepší řešení.
Dobrý den mám na nohách metličky, chtěla jsem se zeptat, jestli je jejich odstranění trvalé. Ještě jeden dotaz: škodí nohám se žilami lymfodrenáže? Děkuji za odpověd.(Marie)
Foto
1.není, záleží pouze na kvalitě odstranění, ale díky dispozici je nutno počítat, že se mohou vrátít. 2.neškodí pokud nejsou křečové, u křečových žil v jejich místě žádné masáže nedoporučujeme do doby odstranění křečových žil.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se metličkové žilky na nohách odstraňují spíše laserem nebo sklerotizací? A podle čeho se rozhoduje, která z metod se v konkrétním případě použije? Která z metod má trvalejší / dlouhodobější výsledky? A jak je to s bolestivostí zákroku - dá se říci že některá z výše uvedených metod je méně bolestivá? Děkuji. Radka Nováková(Radka Nováková)
Foto
Řešení metličkových žil na naší klinice: nejprve klinické a ultrazvukové vyšetření. Dle nálezu , je-li příčinou větší žíla pak operace. Pro pouhé metlice doporučujeme napřed sklerotizaci, která má dvojnásobný efekt než laser. Tam kde se již sklerotizace použít nedá používáme laserové ošetření, které cenově vychází po sklerotizaci pouze na desetinu ceny než kdyby se použil laser na všechny metlice bez sklerotizace. Metody jsou sice citlivé, ale snesitelné. Pro pacienty vnímavější používáme znecitlivující lék v podobě gelu, který se na řešená ísta nanáší 1 hodinu před samotnou sklerotizací či laserem.
Dobrý den, je mi 20, křečové žíly máme v rodině, mám je už od mala také. Přemluvila jsem obvodní lékařku, aby to řešila, rotože mi natýkají hrozně nohy, mívám křeče, a žíly jsou čím dál horší. Poslala mě na obraz hlub.žil.systému, ten je v pořádku, a dál to doktorka zakončila tím, že nohy mám pěkný, a že mám jíst pohanku. Samozřejmě problémy jsou pořád, nepatrně se to zlepšilo, když jsem před rokem přestala brát antikoncepci. Poraďte mi, prosím, jak by se to dalo vyřešit, a nejlépe, jestli jde obejít obvodní doktorku, a někam zajít sama bez jejího doporučení, kde to alespoň budou řešit. Děkuji. (Lucie)
Foto
Nejste jistě vazal obvodního lékaře a na speciální vyšetření můžete přijít i bez doporučení.Na naší klinice doporučení praktického lékaře nevyžadujeme.
Dobrý den, po vyšetření na cevním oddělení jsem dostala Detralex pro chronickou žilní nedostatečnost(12h na nohou,otoky lýtek někdy i stehen) problém je v tom že na cévním mě odesílají k obvodní lékařce na recepty a ta zase tvrdi že mi to může psát pouze od určitého stupně onemocnění a že mi to musí psát na cevním- kolotoč.... můžete mi prosím poradit nějaky volně dostupný lék,který by mi pomohl jako Detralex? Po věčném dohadování s lékaři, bych to raději řešila touto cestou.... Předem moc děkuji za odpověď :)(Kateřina)
Foto
Nejdříve bych na Vašem místě sama zhodnotila, zda dlouhododbé užívání Detralexu Vám doopravdy pomáhá. V případě, že nepociťujete žádné nebo minimální zlepšení, nemá smysl Detralex dále užívat. Zkuste třeba cévní vyšetření jinde a uvidíte co Vám doporučí.Na naší klinice Detralex nedoporučujeme zobat celoročně neboť většinou žádný efekt nemá. Podáváme jej pouze v případě potřeby a to krátkododbě, většinou však po vyřešení křečových žil operačně obtíže ustávají.
Dobrý den,mám křečové žíly, kolem kotníků a nárty už skoro modré a neustále oteklé.Ráno jsou nohy oteklejší než večer, poznám to podle bot. Ráno mi jsou malé a odpoledne to je lepší.Měla bych jít na operaci ale té klasické se bojím a na operaci leaserem nebo jinou metodou nemám peníze.Mám dotaz jak dalece jsou takto oteklé nohy nebezpečné a zda mi hrozí embolie. Na několika místech mi i žíla jakoby vystupuje na povrch. Děkuji za odpověď.(Jinka)
Foto
DOPORUČUJI Vyšetření, které není kompletní bez duplexního ultrazvukového vyšetření a na základě výsledku aabsolvovat doporučené řešení i za cenu, na kterou si ušetříte. Určitě se Vám to z douhodobého výsledku vyplatí nejen zdravotně , ale i finančně.
mám po operaci žil,jakou prevenci mi doporučujete,aby se mi současný stav nezhoršil (Ćapková HANA)
Foto
V případě, že po operaci žádné křečové žíly nemáte doporučuji zásady raacioánlní výživy, nemít nadváhu, neužívat hormonální antikoncepci s estrogeny a v případě delšího stání či sezení nosit zdravotní elstické punčochy II.kompresní třídy. Pravidelné každdorořní prohlídky doporučujeme na Žilní KLinice všem našim pacientům
Na nic se ptát nemusím stačí chodit "na boso" a je po všech problémech . A kdo se ptá tak je sám hňup(Bosá Noha)
Foto
V případě, že u Vás nejsou křečové žíly dědičným postižením, můžete chodit dál na boso a křečové žíly Vás trápit nebudou. V opačném případě Vám chození na boso nepomůže.
Je mi 58 let. Nikdy jsem neměla s nohami problém, ale teď mě bolí a trochu otékají. Když chodím je to lepší. Žádné žíly vidět nejsou.(Eva 123)
Foto
Ne všechny problémy nohou jsou způsobeny žilami, ale je vhodné začít s vyšetřením žil, které i když nejsou pouhým okem vidět mohou problémy způsobovat a ultrazvukové vyšetření křečové žíly lehce odhalí v ordinaci, kde mají s léčbou křečových žil dloiuhodobé zkušenosti.
Pouze na levém lýtku mám viditelnou křečovou žílu,v létě a při delším stání mi noha otéká u kotníku a bolí,kůže je tmavší.Je mi 69 let,jsem zdravá,aktivní,celé leto věnuji turistice a proto prosím o radu,jak mám problém řešit.Děkuji předem za odpověd(Jiřina)
Foto
Doporučuji vyšetření v renomované žilní ordinaci, kde na základě ultrazvukového vyšetření bude navržen způsob řešení. Ve Vašem případě nepochybuji, že se problému zbavíte bez dlouhé rekonvalescence.
Dobrý den, zajímalo by mě, jak dlouhá je rekonvalescence po odstranění křečových žil?(Petr K.)
Foto
Záleží jakým způsobem jsou křečové žíly odstraněny. Klasická operace 6 týdnů. Miniinvazivní metody řešení křečových žil v rámci Kliniky jednodenní chirurgie mají rekonvalescenci minimální. Na naší Klinice po operaci mohou pacienti do práce další den po převazu. Sportovní aktivity v celém rozahu možné po 14 dnech. Jinak golf po 3 dnech kolo po týdnu, bazén po 2 týdnech.