„Od Ivetky vím, že ji neokradl jen o třičtvrtě milionu, ale bylo tam dalších nejméně sedmdesát tisíc, které si nechal za auto,“ řekl včera Rychtář Blesku.

Iveta si podle jeho slov vzala vůz na leasing. „Jenže auto užíval Jiří Pomeje a také ho naboural, takže už nešlo opravit. To se může stát... Problém je ale v tom, že Ivetě lhal, za kolik pak prodal vrak,“ pokračuje vdovec s tím, že Pomeje Ivetě odevzdal třicet tisíc korun.

„Jenže ve skutečnosti měl dostat sto tisíc a zbytek si nechal pro sebe! To Ivetka považovala za krádež,“ vysvětluje Rychtář. Myslí, že mu vše dosvědčí zvukař Standa Lysý, který prý vše slyšel z úst Bartošové. „Ano, Iveta o tom takto mluvila jako o hlavním důvodu konce manželství s Jiřím Pomejem,“ potvrdil Blesku Rychtářův kamarád.

A co na nové obvinění z vdovcových úst říká zpěvaččin první manžel?

Pomeje: Další lež!

„Když jsem byl s Bartošovou, tak jsem neboural. Iveta měla po celou dobu jediné auto, černého passata. Pan Rychtář si to může přečíst v žalobě, kterou na něj podávám,“ komentoval pro Blesk Jiří Pomeje. „Ať si podá žalob třeba sto, pravdu tím nezmění,“ reagoval na jeho slova vdovec Rychtář.

Pomeje se spojil se Štaidlem

Dvorní obhájce Ladislava Štaidla (69) bude hájit Jiřího Pomejeho proti nařčení Josefa Rychtáře, že je zloděj. „Pokud pan Rychtář neprokáže to, co řekl, je velmi pravděpodobné, že vše dopadne ve prospěch pana Pomejeho,“ míní JUDr. Josef Lžičař.

Podle něj jsou dvě možnosti, pro které se může Pomeje rozhodnout. Buď podá na Rychtáře trestní oznámení pro pomluvu a vdovec by tak mohl skončit i za mřížemi. Nebo ho zažaluje na ochranu osobnosti a bude požadovat finanční satisfakci. V případě, že Rychtář nic nemá, skončí v exekuci. „Ještě nevím, kterou cestu zvolím, poradím se s panem doktorem,“ říká k tomu Pomeje.

Fotogalerie
10 fotografií