1) Kdy hra začíná a končí?
Bleskačka startuje v pátek 16. května a končí ve čtvrtek 29.5. 2014

2) O kolik se hraje?
Každý den hrajeme Denní hru o průměrný měsíční plat, tedy o 26 637 Kč. 29.5. hrajeme Velkou o průměrný roční plat, tedy o 319 644 Kč.

3) Když vyhraji Denní hru, můžu hrát i další Denní hry?
Ne, výherce Denní hry, může vyhrát pouze jednu Denní hru.

4) Když vyhraji Denní hru, můžu vyhrát i Velkou hru?
Ano, ale do celkového součtu se nezapočítávají bankovky z vyhrané Denní hry.

5) Můžeme bankovky sbírat s rodinou (v kolektivu)?
Ano. V případě výhry si ale musíte určit svého zástupce. Za rozdělení výhry mezi členy vašeho soutěžního kolektivu zodpovídáte vy.

6) Jak mi bude výhra předána?
Výherce Denní hry bude kontaktován telefonicky do tří dnů od výhry. Následně jej po dohodě navštíví ambasadoři Bleskačky, kteří zkontrolují jeho bankovky a předají mu symbolický šek. Výherce podepíše předávací protokol na základě něhož mu bude zaslána vyhraná částka. Výherce Velké hry bude pozván do redakce Blesku, kde po předložení Bleskaček a Bleskžolíků obdrží symbolický šek a na základě předávacího protokolu mu bude odeslána vyhraná částka.

7) Co budu potřebovat pro vydání výhry?
Podmínkou pro vyplacení výhry je předložení nasbíraných Bleskaček a ve Velké hře též Bleskžolíků, dále předložení SIM karty, ze které byla výherní SMS zpráva odeslána, společnosti Ringier Axel Springer CZ a.s. a podpis čestného prohlášení připraveného společností Ringier Axel Springer CZ a.s. potvrzujícího skutečnost, že výherce je majitelem nasbíraných Bleskaček a Bleskžolíků a odesilatelem vítězné SMS zprávy

8) Jak se určí vítěz v případě shody počtu Bleskaček v Denní hře?
V případě, že v části soutěže Denní hra nastane shoda více čtenářů u nejvyšší nasbírané částky v Bleskačkách v daný hrací den, následuje „rozstřel“ tj. rozhodne o výherci odpověď na dodatečnou soutěžní otázku, zaslanou každému z odesílatelů nejvyšší nasbírané částky v daný hrací den na telefonní číslo, ze kterého byla tato částka odeslána. V případě dodatečně položené otázky vyhrává ten účastník, jehož odpověď na dodatečnou otázku je správná, případně se správné odpovědi nejvíce blíží. Dojde-li v případě dodatečně položené otázky opět ke shodě, tj. k doručení více správných nebo nejpřesnějších odpovědí, bude položena další dodatečná otázka těm, kteří odpověděli na dodatečnou otázku správně nebo nejpřesněji.

Soutěžící odesílají odpověď na dodatečnou otázku formou SMS na telefonní číslo 907 99 09 ve formátu SMS: ROZSTREL_ODPOVEDNAOTAZKU (příklad: ROZSTREL 123456). Cena 1 SMS je 9 Kč vč. DPH.

Dodatečná otázka bude odeslána formou SMS zprávy následující den po hracím dni do 12:00 hodin na telefonní číslo, ze kterého byla odeslána SMS s nejvyšší nasbíranou částkou za daný hrací den. Odpověď na první dodatečnou otázku musí být odeslána ze stejného čísla, na které byla doručena a to tak, aby byla doručena do 14:00 dne, ve kterém byla dodatečná otázka zaslána. Pokud to bude pro určení výherce potřeba, budou další dodatečné otázky doručeny stejným způsobem určených společností Ringier Axel Springer CZ a.s. s tím, že odpovědi jí musí být doručeny stejným způsobem do 60ti minut od odeslání otázky. Takto lze postupovat opakovaně, dokud nebude určen jeden výherce. V případě, že ani po třech dodatečně položených otázkách nebude možné určit výherce, může společnost Ringier Axel Springer CZ a.s. kdykoli rozhodnout o ukončení denní hry a rozdělit výhru mezi soutěžící, kteří zůstali v Denní hře a splní podmínky pro přiznání výhry v souladu s pravidly.

Na dodatečnou otázku lze odpovědět pouze jednou SMS zprávou. V případě více doručených SMS zpráv bude zohledněna pouze ta, která byla doručena jako první. Na SMS zprávy v nesprávném tvaru nebude brán zřetel. Nezasláním nebo pozdním zasláním odpovědi na kteroukoli dodatečnou otázku ztrácí soutěžící možnost pokračovat v soutěži a získat denní výhru.

9)Jak se určí vítěz v případě shody počtu Bleskaček ve Velké hře?
V případě, že v části soutěže Velká hra nastane shoda více čtenářů u nejvyšší nasbírané částky v Bleskačkách a zároveň nastane shoda v počtu Bleskžolíků, následuje „rozstřel“ tj. rozhodne o výherci odpověď na dodatečnou soutěžní otázku, zaslanou každému z odesílatelů nejvyšší nasbírané částky na telefonní číslo, ze kterého byla tato částka odeslána. V případě dodatečně položené otázky vyhrává ten účastník, jehož odpověď na dodatečnou otázku je správná, případně se správné odpovědi nejvíce blíží. Dojde-li i v případě dodatečně položené otázky opět ke shodě, tj. k doručení více správných nebo nejpřesnějších odpovědí, bude položena další dodatečná otázka těm, kteří odpověděli na dodatečnou otázku správně nebo nejpřesněji. Takto lze postupovat opakovaně, dokud nebude určen jeden výherce. V případě, že ani po pěti dodatečně položených otázkách nebude možné určit výherce, může společnost Ringier Axel Springer CZ a.s. kdykoli rozhodnout o ukončení Velké hry a rozdělit výhru mezi soutěžící, kteří zůstali v Denní hře a splní podmínky pro přiznání výhry v souladu s těmito pravidly.

Soutěžící odesílají odpověď na dodatečnou otázku formou SMS na telefonní číslo 907 99 15 ve formátu SMS: PLAT_ODPOVEDNAOTAZKU (příklad: PLAT 19)

Cena 1 SMS je 15 Kč vč. DPH.

Pro stanovení doby doručení SMS zprávy (odpovědi) je rozhodující čas přijetí SMS do systému pro příjem zpráv provozovaného pro společnost Ringier Axel Springer CZ a.s. Do soutěže budou zařazeny všechny SMS zprávy, které došly v čase určeném pro příjem odpovědí.