Kate opustila Sydney ve svůdných modrobílých šatech návrháře Bennetta. A parádu v nich začala dělat hned, když letadlo přistálo v Brisbane. Královský pár se totiž vydal na návštěvu první letky hornetů - a jednu ze stíhaček si mohl vyzkoušet na vlastní kůži!

"Chtěla bys sedět vzadu?" zeptal se něžně princ William své choti. Ta se ale nenechala zahanbit a emancipovaně naskočila přímo do kokpitu. A svého privilegovaného místa se jen tak vzdát nechtěla. Členové RAAF potom královský pár provedli všemi instrukcemi potřebnými pro řízení stíhačky. Kate pilotování očividně zaujalo - zvídavě se potom vyptávala na všechny podrobnosti.

To princ William není v tomto oboru žádným zelenáčem - více než sedm let sloužil v britské armádě i v letectvu, ačkoliv konkrétně tento typ letounu nikdy nepilotoval.

Letecký maršál Geoff Brown prozradil, že se o místo pilota manželé přátelsky pošťuchovali. Mimo jiné s členy RAAF hovořili o australském počasí, s nímž byli mnohem více spokojeni než s tím zélandským. Malého prince George s sebou nevzali - ten zůstal v Sydney se svou chůvou.