Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Co si dámy z showbyznysu myslí o volbách?

26. května 2010 | 15:31

Na party kadeřníka Oskara se vždy sejde spousta známých žen, o jejichž hlavinky pečuje. Bylo to tomu i naposledy, kdy k němu na šampíčko jako každý rok dorazila řada hereček, zpěvaček, moderátorek. Zajímalo mě, koho dámy tipují na vítěze voleb do Poslanecké sněmovny. To abychom nezůstaly jen u konverzace o počasí.

Na podvečerním, v podstatě dámském dýchánku zněla tato otázka v oparu drahých parfémů poněkud nepatřičně. Nicméně volby, které v pátek po poledni vypuknou, jsou tématem současnosti. Všichni jimi přece víceméně žijeme. Měli bychom. Bez ohledu na skepsi. Rozhodne se o naší budoucnosti. Těžko takový akt pominout.

Co si tedy o výsledku voleb myslí ženy, jimž je (předpokládám) politika dosti vzdálená. „Kdo podle vás vyhraje volby?" optala jsem se Hanky Zagorové, Jany Švandové, Dary Rolins a dalších jiných. Kateřinu Brožovou (vypadala skvěle, celá v béžové s hlubokým dekoltem a kabelkou Prada), jsem vynechala. Ta by jistě odvětila ČSSD. Málem za stranu do parlamentu kandidovala. I Veronika Freimanová otázce utekla – ten den hrála a spěchala do divadla.

Kdo vyhraje volby? Koho dámy a jejich kadeřník Oskar tipují?

Hana Zagorová

259271:gallery:true:true

„Já si vítěze parlamentních voleb netroufnu označit. Nejde jen o stranu, která získá nejvíc hlasů, ale i pozdější parlamentní spolupráci. Ne, že bych veřejném průzkumům nevěřila, ale beru je přece jen s jistou rezervou. Z informací a tezí jsem poněkud zmatená.“

Jana Švandová

.
Autor: Pavel Machan

„Svůj tip raději neřeknu. Abych ho nezakřikla. Ale věřím, že v lidech zvítězí zdravý rozum.“

Dara Rolins

566740:gallery:true:true

„Tipuju pravicovou ODS. Každopádně strana, kterou budu volit, šanci nemá. Dám totiž hlas zeleným.“

Gábina Partyšová

.
Autor: Pavel Machan

„Mám dva tipy na vítěze. Jedním je ODS, druhým Zemanovci.

Zuzana Belohorcová

566741:gallery:true:true

„Mám slovenské státní občanství, k volbám jít nemůžu. Doufám, že ODS v posledních dnech ČSSD procentuelně dotáhne. I když to asi vyhraje ČSSD. Vládu ale nejspíš nesestaví.“

Kadeřník Oskar

.
Autor: Pavel Machan

„Tipuju ČSSD. I když to přeju pravici."