Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Janu (15) srazil řidič a ujel. Naštěstí přišla pomoc

Autor: Jana Ulrichová - 
23. dubna 2010
05:00

Nejstrašnější okamžik svého života si včera znovu připomněla Jana Brecklová (15) z Černčic na Lounsku. V lednu, když se šla se svým kamarádem Jakubem (17) projít, je autem srazil bezohledný šofér. Bez pomoci je nechal zraněné v příkopu a ujel.

Naštěstí kolem projížděli Klára Lafková (18) a Jiří Hlavsa (25). Ti zastavili a mladým lidem pomohli. Zachránili jim život. Za svůj čin včera převzali titul Gentleman silnic.

„Bylo to velikánské štěstí. Všimli jsme si bot na silnici. Díky tomu jsme Janu v příkopu objevili. Kamarádka ji probrala, protože byla v bezvědomí. Přinesli jsme lékárničku a obvázali jsme jí hlavu. A zavolali záchranku,“ popsala Klára Lafková drama na lednové silnici.

O zraněném Jakubovi, kterého náraz odmrštil o padesát metrů dál, neměli v tu chvíli tušení. Toho objevil až další řidič, kterým byl Jiří Hlavsa. „Snažil jsem se s ním mluvit, aby neupadl do šoku. Ošetřil jsem mu rány a čekal jsem s ním na záchranku,“ řekl. O tom, co dělali, prý příliš nepřemýšleli. „Došlo nám to až později,“ shodli se oba. „Měsíc jsem špatně usínala. Pořád jsem viděla Janinu zkrvavenou tvář,“ přiznala Klára.

Jana svým zachráncům přišla osobně poděkovat

Jana včera oběma zachráncům přišla na předávání titulu Gentleman silnic, na kterém se podílí policie a Česká pojišťovna, osobně poděkovat. Dodnes má zdravotní problémy. Na nehodu ani to, co jí předcházelo, si nepamatuje. Po nárazu totiž ztratila paměť. Lékaři jí kromě pohmožděnin páteře a řezných ran v obličeji diagnostikovali i poranění mozku.

Silničního piráta (34) z Litoměřicka, který oba mladé lidi zranil a ujel, policisté zadrželi po dramatické honičce na Táborsku. Skončil ve vazbě.Vyšetřovatel podal návrh na obžalobu pro těžké ublížení na zdraví a maření výkonu úředního rozhodnutí. Řízení měl totiž zakázané. Hrozí mu až pět let vězení.

siroky11 ( 23. dubna 2010 10:52 )

Žijeme přeci v "Pravní a demokratické hromadě hnoje, zvané Kocourkov", ne?

mijas ( 23. dubna 2010 10:12 )

5 let, to by člověk blil...ale co se divím. Ožralej tatík, co si dal po obědě pár piv srazil moji sestru s přítelem na motorce. Je to 17 let!! a dodnes se sestra s následky nehody pere. On? Dostal tehdy podmínku a 2 roky zákaz řízení, odškodnění po 10 letech soudů směšné, až ubohé... nezbývá než věřit, že existuje vyšší spravedlnost, když naše justice je výsměch všem.

rady4 ( 23. dubna 2010 06:55 )

Tak za temer dvojnasobnou vrazdu je to opravdu primereny trest Clovek si proste musi uvedomit ze zjie v CR.

Zobrazit celou diskusi