Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Smutný rekord: Nadýchala 6 promile a zůstala naživu!

Autor: Jiří Čada - 
21. dubna 2010
05:00

Neuvěřitelné! Nadýchala téměř šest promile alkoholu a stále žije. Smutnou premiéru měla v pondělí v podvečer na jihlavské záchytné stanici Markéta Š. (36) z Jihlavy.

Její alkoholem zmožené tělo našli policisté ležet v jedné z okrajových částí Jihlavy.

Když policisté dali opilé dýchnout, nevěřili svým očím. Žena proto musela dýchat znovu a znovu. „Přístroj ukazoval 5,7 promile,“ řekl Blesku jeden z policistů. »Rekordmanka « to tak na jihlavské záchytce natřela všem předchozím návštěvníkům. „Měsíc předtím jsme tu měli chlapa, co nadýchal 5,4 promile, ale tohle je absolutní rekord,“ podotkl Martin Málek, mluvčí jihlavských technických služeb, které záchytku provozují. „Dokonce v tomhle stavu i chodila,“ dodal.

Tohle přežít je podle zdravotníků skoro zázrak. „To je jistá otrava alkoholem. Už 3,5 až 4 promile ohrožují životní funkce, selhávají plíce a srdce,“ řekl lékař jihlavské nemocnice Lukáš Velen. „To snad musela za hodinu a půl vypít litr tvrdého,“ odhadl.

„Slavila jsem od rána, bolí mě hlava... Dejte mi pokoj,“ ohradila se po propuštění ze záchytky Markéta Š. Strávila tam 19 hodin. „Pila jsem pivo, víno, tvrdý. Tohle se už nesmí stát,“ zoufala si. Od policistů dostala pokutu za rušení veřejného pořádku.

bernadette ( 23. dubna 2010 15:57 )

pak není divu, že má tak inteligentní výraz Inu, ne nadarmo se říká, že nad alkoholem se nedá zvítězit, akorát Moraváci remizovali

djaba ( 21. dubna 2010 21:47 )

Přístroje na měření alkoholu měří s přesností 5 až 10 procent v rozsahu 0.25 až 3.0 promile .Vyšší hodnoty jsou již v toleranci 40 procent a tudíž je nelze brát vážně. Zmíněná rekordmanka by byla při 6,0 promile mrtvá.Navíc alkoholikům stačí málo a mají ji jak vidle.Takže žádný rekord.

anelam ( 21. dubna 2010 12:03 )

vypadá jako kluk s nižší inteligencí-takových se válí po nádražích tucty.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání