Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Geri Halliwell: Bez Robbieho Williamse bych zemřela

27. března 2010 | 05:00

Bývalá členka legendární kapely Spice Girls, Geri Halliwel (37) prý vděčí zpěvákovi Robbiemu Williamsovi za život. Zpěvačka přiznala, že bez něj by nejspíš už nežila.

Anorexie, potažmo bulimie, mindráky vedoucí k poruše příjmu potravy se nevyhýbají ani celebritám. Jsou sledovány veřejností, jsou v hledáčku kamer, které navíc nějaké to kilo přidají.

„Při pohledu do zrcadla jsem si vždycky přišla děsně tlustá. Pro zhubnutí bych udělala cokoliv. Sama sobě jsem touhle obscesí ubližovala. Bylo to opravdu hrozné,“ vzpomíná Geri.

Halliwel patří k ženám, které se svojí váhou budou nejspíš celý život bojovat. Při její výšce sto padesát čtyři centimetrů je každé kilo navíc znát. I v dobách největší slávy Spice Girls byla Geri plnoštíhlá. Slušelo jí to – měla přezdívku Sexy Spice.

Nejistota a anděl Robbie

Před devíti lety se skupina rozpadla. Vykolejení ze zajetého stylu, otazníky kolem budoucnosti umocnily mindráky, prohloubily osamělost. Ta ji právě s hvězdným Williamsem spojovala – i on prožil rozpad své hudební skupiny Take That. Dobře věděl, jak Geri asi je. „Robbie byl pro mě nejbližším člověkem,“ říká Halliwel.“

Formace Spice Girls patřila minulosti. A Geri se panicky bála, že bez pohybu na jevišti, kolotoči vystoupení ztloustne. Nasadila tedy drastickou dietu. Jedla pouze zeleninu, ovoce a v páře dušené ryby. Tři hodiny denně tvrdě cvičila. Rychle hubla. Přesto byla stále více přesvědčená o tom, že je tlustá. Přestala jíst skoro úplně. Když něco pozřela, běžela zvracet. Všem bylo jasné, že jde o bulimii.

„Robbie o mé nemoci věděl a dokázal pomoci. Donutil mě, abych se šla léčit na soukromou kliniku v Arizoně. Když tvrdím, že mi zachránil život, nepřeháním. Moc mu děkuju.“

Šťastný konec?

Na svou linii dbala Geri i během těhotenství. Po porodu dcery v roce 2006 si nechala poradit od své přítelkyně Victorie Beckham jídelníček. Hned jak to bylo možné, začala jíst stravu založenou na proteinech s nízkým obsahem sacharidů. To se jí naprosto osvědčilo. Alespoň to tvrdí.

Doufejme tedy, že Geri bude patřit k těm šťastným ženám, kterým se podařilo zákeřnou psychickou poruchu příjmu potravy překonat. Otázkou je, zda anorektička Victoria Beckham je tou správnou poradkyní v oblasti výživy.