Novinář a hudebník Ondřej Hejma se zrovna chystá na návrat své kapely Žlutý pes. Ta po smrti Franty Kotvy před více jak třemi lety výrazně utlumila svou činnost, ale nyní chystá velkolepý návrat. Vedle toho ale pečlivě sleduje i dění na politické scéně, které probírá i se svým přítelem prezidentem Václavem Klausem.

Fotogalerie
1 fotografie

Ondřeji, sledujete současné politické dění v Česku?

Rozhodně. Blíží se volby, takže se volební kampaň hezky přiostřuje.

Nemyslíte, že se přiostřuje až moc?

Je pravda, že to vypadá, že tahle kampaň bude pěkně špinavá. Musíme si na to ale zvyknout. Vyplavalo už dost špíny a ještě jí asi dost vyplave. Ale tohle se děje před volbami i v jiných zemích.

Vy jste znám svým pravicovým zaměřením. Nebojíte se jak volby dopadnou?

Nebojím. Možná mne výsledek nepotěší, ale že bych z něho měl strach, tak to ne. Ať ty volby dopadnou jakkoliv, tak ono se toho zase tolik nezmění. Politici se zkrátka zase budou muset mezi sebou dohodnout.

Bavíte se o politickém dění i se svým přítelem Václavem Klausem?

Nevím, jestli mohu mluvit o přátelství. Spíše bych řekl, že mezi námi panuje vzájemný respekt. Ale o politice si spolu povídáme.

A jaký má na předvolební dění názor?

Pozorně všechno sleduje. Ale nechce mi říct, koho bude volit. Pořád to z pana prezidenta nemohu dostat.

A vy víte, koho budete volit?

Vím, ale neřeknu vám to.

Právě se chystáte na speciální koncert Žlutého psa. V čem bude tak speciální?

Tento pátek vystupuje v rámci March on Stage v pražském Hard Rock Cafe. Jde o charitativní koncert, jehož výtěžek půjde na humanitární projekty do Indie. Žlutý pes navíc vystoupí po delším čase, takže se vlastně jedná o jakýsi jeho comeback. A myslím, že to bude stát za to. Všechny lidi zvu a slibuju velkou show.