Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

V Otrokovicích vybuchla chemička

Trvalo 90 minut než hasiči požár lokalizovali
Trvalo 90 minut než hasiči požár lokalizovali  (Autor: HZS Zlínského kraje )
Autor: Slávka Červená, oj - 
9. března 2010
07:44

Hasiči se dnes v noci potýkali s rozsáhlým požárem v jednom z průmyslových podniků v Otrokovicích. Na linkách chemického provozu soukromé firmy nejprve zazněl výbuch, pak se rozhořel oheň. Nikdo nebyl zraněn, životní prostředí není ohroženo.

Ve 3.30 otřásl Otrokovicemi výbuch. V průmyslovém areálu vybuchla pobočka firmy DEZA Valašské Meziříčí – výrobna barev. Následoval rozsáhlý požár. Uvnitř byli dva pracovníci. Vyvázli naštěstí bez zranění.

Na místě zasahovalo šest hasičských jednotek.  „Po výbuchu následoval rozsáhlý požár  na výrobních linkách chemického provozu soukromé firmy. Zasáhl i výrobnu chemické látky antrachinon, která se využívá např. při výrobě barev a v zásobnících byla uložena v podobě krystalického prášku,“ sdělil mluvčí hasičů Ivo Mitáček.

V hale se aktivovalo automatické hasicí zařízení, hasili i dva pracovníci z noční směny a vyhlásili poplach. Plameny šlehaly několik metrů vysoko. „Hasiči v dýchacích přístrojích postupně obklíčili výrobní linky se zásobníky chemických látek a začali s hasebním útokem. Lokalizace požáru probíhala ze všech stran a mnoha proudy vody,“ upřesnil Mitáček. Do ovzduší unikaly nebezpečné zplodiny. Vítr je ale odnášel  mimo obydlenou část. Pracovníci krizového řízení města Otrokovice objížděli zasaženou oblast v průmyslových částech a situaci monitorovali. V 6 hodin se podařilo oheň zdolat.

Na místě jsou  nyní specialisté z chemických hasičských laboratoří ČR z Frenštátu pod Radhoštěm k průzkumu a měření nebezpečných koncentrací látek.´

gita.gita ( 9. března 2010 12:09 )

NO TAK TO JE HLASKA,KTERA ME FAKT U POCITACE ROZESMALA

jjjjjjjjjj ( 9. března 2010 11:51 )

No..psalo by se, že se vlastně nic nestalo,životní prostředí nebylo zasaženo. I jablka ze stromu vedle chemičky se můžou jíst, jen okusek doporučují zakopat 3 metry hluboko.

gogo ( 9. března 2010 11:42 )

Takže se zase uklidníme... žádná chemička nevybuchla, hořela jedna linka, vše bylo uhašeno a nikomu se nic nestalo ... Jsem zvědav co by se psalo, kdyby opravdu "vybuchla chemička" .... ,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání