Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Petr Beran: Štěpána (8) vynesl z hořícího bytu!

Autor: Marie Machková - 
28. února 2010
06:42

Zachránil život dítěti. Malého Štěpána (8) vynesl z hořícího bytu. Nebál se, nebyl lhostejný. Petr Beran z Otrokovic je ale přesvědčen, že by to udělal každý.

Dneska má 31. narozeniny. „Ten kluk se podruhé narodil. Tak můžeme slavit spolu,“ smál se muž.

„Ráno po šesté hodině jsem přišel z noční směny. Šel jsem se umýt, abych mohl jít spát. V koupelně jsem ale uslyšel dětský pláč. Nesl se rozvodovou šachtou. Ten klučina volal, že hoří a prosil o pomoc,“ vzpomínal na včerejší ráno Petr Beran.

Okamžitě vyběhl po schodech o patro výš. Na veřejné chodbě už bylo cítit kouř a ze dveří, které uvěznily Štěpána, se valil dým. „Chlapec nereagoval na bouchání, tak jsem vyrazil dveře. V bytě nebylo na krok vidět. Jen černo a čmoud,“ pokračoval muž.

Vyděšeného školáka našel v koupelně, kam před plameny, které zachvátily obývací pokoj, utekl. Petr Beran vzal Štěpána k sobě domů. Uložil ho do postele a přikryl dekou. „Byl v šoku, ale žil,“ radoval se muž, který přivolal pomoc.

„Chlapci jsme poskytli kyslík. Nápomocný byl i náš psycholog,“ uvedl mluvčí hasičů Zlínského kraje Ivo Mitáček. Protože se Štěpán nadýchal zprodin, musel do nemocnice.

„Bude ale v pořádku. Tomu pánovi moc děkuji za záchranu syna,“ řekla matka hošíka, která v inkriminovanou dobu byla v práci.

„Tu rodinu vůbec neznám. Ale vím, že paní je samoživitelka a tak musí chodit do zaměstnání,“ přemítal Beran. Štěpán se mu svěřil, že chtěl zapalovačem odstranit niť z válendy…

blbostzabiji ( 1. března 2010 13:16 )

.......přesné

sova13 ( 28. února 2010 17:15 )

jako je pan Petr by se mělo psát. A ne medializovat rádoby rodiče, kteří nechají téměř uhořet vlastní dítě( kdyby se ho snažili zachránit, tak by asi bez popálenin nevyvázli) a ještě se snaží z toho vytřískat co se dá.

dandyna ( 28. února 2010 12:42 )

máš můj obdiv chlapečkovi hodně zdravý

abab ( 28. února 2010 09:14 )

OBDIV A DÍKY

lolonacka ( 28. února 2010 07:28 )

Chlape , muzes byt pysnej , to by kazdy neudelal , super....

Zobrazit celou diskusi