Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Auto spadlo z heveru, přimáčklo mladíka

Mladík nejdřív komunikoval, ale pak upadl do bezvědomí.
Mladík nejdřív komunikoval, ale pak upadl do bezvědomí.  (Autor: Blesk - Slávka Červená)
Autor: Slávka Červená - 
9. března 2010
16:26

Mladíka (20) přiskříplo v odpoledních hodinách v garáži domu auto. Opravoval ho a zřejmě špatně zajistil hever. Utrpěl těžká zranění. Vrtulníkem byl transportován do nemocnice v Brně.

Mladík si opravoval vůz Opel. Hever se s největší pravděpodobností uvolnil a přiskřípnul mu tělo na  hraně montážní jámy. Rodina prožívala velké drama. Synovo volání o pomoc nejdříve uslyšela matka a následně přiběhl na pomoc i jeho otec. „Ten se snažil pomocí heveru auto nadzvednout a syna vytáhnout. Bylo to ale nad jeho síly. Zraněný nejdříve s rodiči komunikoval, později upadl do bezvědomí,“ uvedl mluvčí hasičů Ivo Mitáček.

Hasiči přijeli na místo neštěstí do dvou minut. N Jednali okamžitě. Auto nadzvedli vlastníma rukama a tělo vyprostili.

Mladý muž byl transportován do nemocnice v Brně. Mladý muž byl transportován do nemocnice v Brně. | Blesk - Slávka Červená

„Před garáží bylo zaparkováno další auto. Ve stresu nemohla rodina od něj najít klíče. Hasiči proto i toto auto odstranili z vjezdu rukama, aby vytvořili cestu k sanitce,“ dodal Mitáček.  Hasiči vynesli zraněného ven, uložili na transportní lůžko a pomohli s naložením do vozidla zdravotníků. Za neustálého dozoru lékaře byl pacient přepraven na nemocniční heliport a poté vrtulníkem transportován do nemocnice v Brně. Rodičům, kteří byli na pokraji zhroucení, poskytla pomoc psycholožka hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.

bjutifl ( 10. března 2010 01:07 )

Tady se nediskutuje o novinářské úrovni Blesku, ale o lidském neštěstí. Jednou jsem byla svědkem podobného úrazu a tenkrát ten muž bohužel nepřežil. Doufám, že tento mladík bude mít víc štěstí a dostane se z toho bez trvalých následků.

djaba ( 9. března 2010 20:04 )

Proto také moje auta,která musí být na heveru , opravuji jen a jen čtrnáctý den v měsíci .Proč ? Ten den pravidelně bereme výplatu a kdybych skončil pod autem , tak by mojí babě scházela alespoň ta výplata .A určitě by měla důvod mě hledat , beruška.

aaachjooo ( 9. března 2010 19:54 )

uroven je se tady rozcilovat nad tim, zda se tu prispevek hodi ci ne, je na miste premyslet o tom, ze se stala tragedie, ze ktere se muzeme poucit a byt opatrnejsi!

geza ( 9. března 2010 19:53 )

Hochu,přeju brzské uzdravení bez následků a příště nic nepodceňovat

gogo ( 9. března 2010 16:41 )

Ano je to smutné, nebezpečné, bolestivé... Ale je to proboha událost lokálního významu !! To musí Blesk takto vše sdělovat ? To nemá významnější a důležitější události než vypisovat svodky policie či záchranné služby ? Je to samozřejmě nejpohodlněnjší a nejlacinější. Ale páni redaktoři .... to je úroveň ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání