V Divadle Palace, kde se odehrával první casting, zasedli ke společnému stolu k válečné poradě čtyři tvůrci celého projektu – autor hudby Ondřej Soukup, autorka libreta Gábina Osvaldová, režisér Ján Ďurovčík a producent Michal Kocourek. V první řadě museli vymyslet strategii jak si poradit s téměř dvanácti sty zájemci, kteří na konkurz přišli.

Casting nejen o zpěvu, ale i tancování

Všichni čtyři tvůrci se shodli na tom, že tak rozsáhlý konkurz, v němž by se hledali ti, kteří umí zároveň zpívat, tančit i hrát, tu ještě nebyl. Muzikál není jen o zpěvu, jeho nedílnou součástí je také pohyb. A právě proto se zaměřili nejdřív na pohybové schopnosti. A tím určitě spoustu účastníků castingu překvapili.

Divadlo se proměnilo v jeden velký taneční sál. Asistentky předcvičovaly choreografii a účastníci konkurzu se ji podle nich učili. Tančilo a trénovalo se všude, kde se dalo, na chodbách i ve foyer.

Padaly vtipné hlášky

Výsledek pak posuzovali tvůrci v sále. Občas souhlasně pokyvovali hlavou, jindy nevěřícně zírali. Padaly věty jako „Hýbete se hrozně, zachrání vás jen nebeský zpěv“ nebo „Hledáme Robina, a ne lesní skřety“. Někdy byli tvůrci rádi, že se s adeptem musejí rozloučit, jindy je mrzelo, že se jim typově nehodí, protože je náramně pobavil.

Velké nároky na zpěv

Po předvedení tanečních schopností čekala ty adepty, kteří prošli prvním výběrovým sítem, další část konkurzu, a to zpěv na hudební základ. Měli na výběr z šestadvaceti poměrně náročných skladeb, které prověřily, jak účastníci intonují nebo jak vyzpívají výšky.

„Robin by měl být tenor nebo vyšší baryton, Mariana soprán nebo mezzosoprán,“ vysvětluje Ondřej Soukup, na koho se zaměřují. I při této části konkurzu zažívali tvůrci chvílemi velké dilema.

Kvůli roli zhubne 30 kilo!

Když jim přišla zazpívat Petra Slaninová, porota velmi váhala, zda jí pustí dál a to kvůli silnější postavě. Dívka však řekla, že je ochotna kvůli roli Mariany zhubnout neuvěřitelných třicet kilo.

Pustili ji dál, nebo ne? Z čeho měl při výběru adeptů strach Ondřej Soukup? A co nečekaně navrhla Gábina Osvaldová? To všechno uvidíte v neděli ve 20 hodin na Primě v prvním díle ojedinělé castingové soutěže Robin Hood – Cesta ke slávě.

Robin Hood
Autor: Blesk.cz

Fotogalerie
5 fotografií