Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lední medvědi: První pusa po shledání

Autor: op - 
4. února 2010
05:48

Mezi ledními medvědy z brněnskézoo to znovu jiskří!I když je zima, jak mábýt, na samici Coru (12) i jejího partnera Umcu(12) už leze jaro.

Narodí se z jejich očekávanéhopáření, které se podle předpokladů ošetřovatelů odehraje v následujících týdnech, další medvídci?

Cora a Umca jsou rodiče medvědích celebrit Billa a Toma (oba 2 a čtvrtroku). A medvědici včera konečně pustili venza samcem. Samice bylav ubikaci od loňského listopadu,protože to vypadalo,že je březí. To se ale nepotvrdilo, takže Umcuv půli ledna po dvou měsících přivezli zpět z Bratislavy.

Tom nyní žije v zoov Praze a Bill v německém Gelsenkirchenu.„Jestli bude páření korunováno úspěchem a Cora opět zabřezne, se zoologové i veřejnost dozvědí nejdřív za osm až devět měsíců. Při troše štěstí se tak na nová medvíďata můžeme těšit koncem roku,“ upřesnil mluvčízoo Pavel Hrazdíra.

Cora si návrat do venkovníhovýběhu užívala.Válela se ve sněhu Umcovi několikrát dala pořádnou medvědí pusu. Námluvy začaly...

 

bobotk ( 4. února 2010 12:59 )

Nezkoušeli jste po sobě ten článek někdy přečíst, než jej pustíte ven? Tolik překlepů a chyb se nevidí ani ve slohovce...

alessa1 ( 4. února 2010 08:17 )

aby námluvy dopadly na výbornou a ať se na podzim dočkáme dalších krásných medvědích miminek

Zobrazit celou diskusi