Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hromadná nehoda na D8: Dálnice je stále uzavřena!

Autor: ČTK, šim, rvs - 
20. ledna 2010
17:32

Na dálnici D8 ve směru z Německa se ráno na Ústecku mezi 88. a 90. kilometrem srazilo 12 kamionů, osobní vozidlo a dodávka, zraněni jsou dva lidé. Ve směru na Prahu je dálnice stále uzavřená. Policie odhaduje, že provoz bude obnoven kolem půlnoci.

Původně policie informovala o 20 havarovaných vozidlech. Při nehodě se lehce zranili dva lidé. Asi po třech hodinách policisté obnovili provoz směrem do Německa.

Ještě odpoledne policisté předpokládali, že se celou dálnici podaří zprovoznit kolem 17:00. Vyproštění automobilů je prý ale velmi složité, a otevření proto o sedm hodin oddálili.

Zavřené jsou také tunely pod Krušnými horami směrem do Německa, ve které silničáři plánovaně udržují, policisté proto dopravu odklonili do sousedních tunelů. Příčiny nehody policie stále vyšetřuje. Podle policistů je jedním z důvodů srážky nepříznivé počasí. Vozidla měla poškozené hlavně plechy karosérií a rozbitá skla.

Automobily se podle policie srazily ve směru z Německa ještě před tunely pod Krušnými horami. Ve směru na Drážďany museli řidiči použít exit 80 u Libouchce na Ústecku a pokračovat ve směru na Děčín. V opačném směru řidiče odkláněli již policisté v Německu.

Osobní automobily mohly využít starý hraniční přechod v Petrovicích na Ústecku. Nákladní automobily do 7,5 tun mohly přes přechod Cínovec na Teplicku, těžší kamiony musely nehodu objet přes Rumburk na Děčínsku nebo počkat na otevření dálnice. Policisté na objízdných trasách během nenaznamenali žádné komplikace.

vochomurka ( 20. ledna 2010 14:31 )

to tam je až teraz, ale ráno tam bolo iné a s textom o obchádzke Hustopeče,Podivín, preto som reagoval, takže fotečku v pohode vymenili a môj príspevok je teraz jasne mimo mísu

sosacek ( 20. ledna 2010 11:45 )

..jinak 16 kamions,4 osobáky..

vochomurka ( 20. ledna 2010 09:21 )

Ta fotečka Hustopeče, Podivín, že by to bolo v Ústeckom kraji? to je predsa niekde u Břeclavi

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání