Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Francouz zřejmě podřezal své tři dcerky a zabil se

Ilustrační foto - Francouzská policie
Ilustrační foto - Francouzská policie  (Autor: wikipedia.org)
Autor: ČTK, šim - 
2. ledna 2010
20:04

Ve shořelém domě na štrasburském předměstí Haguenau objevili dnes ráno hasiči těla tří podřezaných dívenek a velmi ohořelé tělo muže, patrně jejich otce. Požár byl zjevně založen úmyslně.

S odvoláním na soudní zdroje to oznámila agentura AFP. Starosta obce řekl, že tragedie souvisí s rozchodem rodičů dětí.

Dětem bylo pět, jedenáct a třináct let. Všechny měly na krku stopu po řezu. Soudní policie "nevylučuje žádnou hypotézu, ale jsou dobré důvody si myslit, že to byl otec", řekl prokurátor. Vzhledem k rozsahu spálení mužova těla bude ale nutno provést testy DNA.

Starosta Claude Sturni řekl, že jde o "tragedii rozchodu" v této původem marocké rodině. Muž byl loni odsouzen k 15 měsícům vězení, z toho ke třem nepodmíněně, kvůli násilí na ženě. Z vězení vyšel začátkem listopadu. Žena s dcerami mezitím odešla z domu, ale zůstala v obci. Otec pak získal právo dcery vídat.

Na Nový rok, kdy měl otec narozeniny, byly dívky u prarodičů z jeho strany. Dnes ráno byli hasiči voláni k neobydlenému domu, který je vzdálen asi 500 metrů od bydliště prarodičů a ze kterého stoupal dým, a objevili v něm čtyři mrtvoly.

swiss111 ( 3. ledna 2010 16:35 )

preci jen o malinko informacni hodnoty ve zpravach.

anasyi ( 3. ledna 2010 13:37 )

diky,me spise zarazil nadpis Francouz,pokud to byl dle sdeleni Marokanec,nadpis mel byt jineho sdeleni,ja jsem si i predstavovala vyvaleny oci francouzu,ze jejich clovek spachal takovy masakr.To je jako by byl titulek,ze Cech podrezal sve dcery a v clanku by se psalo o XX.

anasyi ( 3. ledna 2010 13:31 )

souhlasim s tebou,zena v Maroku neni nic,a o vsem rozhoduje rodina muze,proto i hodne ceskych holek zamilovanych do Marokancu prozrela,a pokud mely dost sil,vzaly drapa.Pro Marokance je potupou rozvod a ostudou pro celou jeho rodinu.Vysledek je znam.

derek ( 3. ledna 2010 07:45 )

souhlas

derek ( 3. ledna 2010 07:45 )

to byl muslim a to nejsou předsudky ani xenofobie. Tam jde čistě o to ,že je to ekonomický uprchlík ,který by ve své zemi žral hlínu. Tak zdrhnul jenže jeho země je zhruba o 500 let opožděná od ostatních. A kecy tipu to jsou předsudky a podobně jsou velmi směšné kdo tam nebyl ten neví nic. A u muslimu jde o to ,že žena tam neznamená nic víc než kus hadru na podlahu. A aby muži sebrala děti je u nich na vraždu. Holt jiný kraj a jiný mrav.

Zobrazit celou diskusi