„Říkám na rovinu, že nevím, co bych tam v současné sestavě slavil,“ řekl Blesku Ledecký, který na oslavu pozván byl. „Jeho místa ale zůstala prázdná,“ konstatoval mluvčí divadla Jaroslav Panenka.

Janek Ledecký otevíral divadlo svým muzikálem Hamlet, uvedl v něm i své další dílo Galileo. Nyní na scénu, která byla jeho dítětem, zanevřel. Okolnosti, za jakých ji opustil, ale nesmí prozradit. „Je to předmětem smlouvy, kterou jsem podepsal. Nesmím o tom mluvit, jsou tam velké sankce,“ řekl Blesku. Podle informací Blesku stojí za hádkou peníze i pocit současného vedení divadla, že se mu Ledecký dostatečně nevěnoval.

213905:gallery:true:true

„Janek Ledecký ukončil svou majetkovou účast v Divadle Kalich z důvodu svých autorských aktivit v zahraničí, které vyvíjí v souvislosti s muzikály Hamlet a Galileo i dalšími svými připravovanými projekty. Dohodl se tak s akcionáři producentské společnosti Hamlet Production,“ uvedl pro Blesk Panenka.

Zpěvák a skladatel se pomalu přemisťuje do konkurenčního Divadla Hybernia, kde bude mít 21. prosince i svůj vánoční koncert. „Musím říct, že je pro mě osobně větší prestiž vyprodat Hybernii než Kalich,“ svěřil. V Hybernii se bude zřejmě uvádět i muzikál Othello, který píše.

„Vážím si svobody, kterou teď mám. Můžu si pro své projekty vybírat divadla podle svého a nemusím se starat o jedno pražské divadlo. I to je ostatně jeden z důvodů, proč jsem z Kalichu odešel,“ uzavřel Ledecký.