Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Psi pokousali šestileté dítě

Ilustr. foto
Ilustr. foto  (Autor: Archiv)
Autor: jos, žig - 
8. listopadu 2009
20:08

AKTUALIZOVÁNO: Jako krvelačné zrůdy se v neděli projevili v Račicích nad Trotinou dva rotvajleři.

Psi zaútočili před polednem na šestiletého hocha na dvoře u domu rodiny, která nejen je, ale ještě dalšího psa vlastní. Rotvajleři, údajně pes s fenou, chlapce pokousali na hlavě, rukou i nohou. Nyní bojuje o život. Hoch zůstal po útoku psů při vědomí a vrtulník ho přepravil do nemocnice v Hradci Králové. Lékaři ho kvůli odvrácení šoku a přípravě léčby uvedli do umělého spánku. Snaží se jeho vážný stav stabilizovat. Proč dvojice psů na dítě zaútočila, není jasné.

Podle některých lidí v obci s nimi ale už v minulosti byly problémy. Hovořili o štěstí, že psi se nepustili i do malé, jen asi rok a půl staré dcery svého majitele. „Neměl pořádné oplocení, takže se i stalo, že utekli a dostali se až ke mně na pozemek. Nikdy předtím ale nezaútočili,“ řekl soused. „Je to takový dobrodruh. Ti psi jsou jeho vášeň,“ uvedl další na adresu majitele. Útočící psi jsou zatím stále u svého majitele.

„Zavřel je, takže nebylo nutné je odvážet,“ uvedl operační důstojník hradecké policie. „Nedivil bych se ale tomu, kdyby je po tomhle nechal utratit,“ usoudil muž ze sousedství.

anasyi ( 14. listopadu 2009 15:24 )

lhotanko,pokud si prectes poradne prispevky,jde i o to,jak se clovek chova k psovi.Proc chces tahat psa za ocas a hrabat mu do jidla?Ja svym psum do jidla nehrabu a netaham je umyslne za ocas,ale oni me do meho jidla taky nelezou,odejdu od stolu a mam tam jidlo,a oni se ho ani nedotknou.Pes je odraz sveho pana,podle tveho prispevku se ani nedivim,ze te tvuj vlastni pes kousnul.Ja jich mam 20 a ani jeden me nekousnul.Pokud ja dodrzuji jista pravidla,ti psi taky dodrzuji jista pravidla.Jinak je mi sum a fuk,jestli semnou souhlasis.

pepe82 ( 9. listopadu 2009 16:56 )

takze bychom vsichni meli mit pudliky, jezevciky a kokry? Samozrejme ze je to chyba majitele. Ale je mnohem jednodussi svalit vinu na psa, nez ji hledat u sebe, neni-li tak? A copak o tom vis??

pepe82 ( 9. listopadu 2009 16:52 )

to lhotanka14: muzes mi prosim vysvetlit, jak Te pes mohl kousnout nechtene? A jaky je rozdil mezi " kousnout moc" a "kousnout malo"? Pokud mas vychovaneho psa, pak si nemuze dovolit kousnout, jak Ty tvrdis, ani omylem..pravda je, ze deti se za zadnych okolnosti nesmi nechavat samotne s zadnym psem, ale nevidim duvod, proc psa hned utracet, kdyz nikdo nevi, co se prihodilo...jak uz bylo mnohokrat receno, tak deti umeji byt dost krute...jsou i jina reseni, jak situaci resit, napr. dat psy ke skutecne zkusenemu chovateli, ktery plemeno zna a vi, jak si s nimi poradit. A bacha na slovnik, mlada damo! Doporucila bych Ti se trochu vzdelat v dane problematice nez pouzivat peprne vyrazy!!!

amstaff ( 9. listopadu 2009 11:49 )

Tak tady jen tak sedím se svým pejskem a spolu celou záležitost probíráme. Jelikož máme přístroj na překlad psí řeči tak je to jednoduché. Před malou chvilkou mi můj nejlepší kámoš jmenem Stone (AMSTAFF) řekl že to taky nechápe a jak je vůbec možný že malý děcko běhá samo venku na silnici a bez dohledu rodičů , jenom s pejskama? Já mu povídám hele kámo to jeho Páníček asi ty svý pejsky neměl dobře vychovaný, třeba se jim vůbec nevěnoval a trápil je a mel je jenom . Tak mi Stone říká hlavně ať se kluk uzdraví, a kamarády Rotvíky, taky zdraví. Jó ještě dodal abych se mu taky více věnoval a zved tu svou řiť od pc a šel si pocvičit a hlavně pohrád se svým nej nej kámošem ,,,,,, prej chce být dobře socializován,,,,,,HAFHAF

pupy ( 9. listopadu 2009 10:06 )

Jo s těma košíkama souhlasím. Já mám NO a to je věčně něco, podržte jí, ale že za rohem na něho štěká jorkšír, tak to už je něco jinýho. On má přeci malé zoubečky, kdežto ovčák má velký... K případu: Nechápu proč by hned každého psa měli utrácet, kdyby to takhkle chodilo u lidí tak nás tady pak moc nezbyde

Zobrazit celou diskusi