Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Skandál na právech: Zachariáš zažaluje fakultu, Tomažič chce zpátky!

Zachariáš zažaluje plzeňskou právnickou fakultu, Tomažič chce zpátky!
Zachariáš zažaluje plzeňskou právnickou fakultu, Tomažič chce zpátky!  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, pal - 
27. října 2009
22:42

Bývalý děkan práv v Plzni Jaroslav Zachariáš podá kvůli svému propuštění žaloby. Někdejší proděkan fakulty Ivan Tomažič zase žádá o znovupřijetí!

S okamžitým zrušením pracovního poměru, které jim fakulta v čele s pověřeným šéfem Jiřím Pospíšilem zaslala, se nehodlají smířit. Potvrdili to dnes ČTK.

O propuštění Zachariáše a Tomažiče, kteří jsou společně s bývalým proděkanem Milanem Kindlem hlavními podezřelými v plagiátorské aféře, rozhodlo vedení fakulty minulý týden. Oba učitelé odmítli ze školy dobrovolně odejít, přestože je k tomu vyzval Pospíšil i rektor Západočeské univerzity Josef Průša. Podle Pospíšila skončili, neboť jejich jednání bylo v rozporu s vysokoškolským zákonem. Svým jednáním prý hrubě porušili pověst školy. Pracovní poměr oběma skončil doručením dokumentu.

"Převzal jsem si ho včera (v pondělí). Budu se bránit právní cestou," uvedl Zachariáš. Proti univerzitě chce podat žalobu na určení neplatnosti okamžitého zrušení pracovního poměru. "Žalobu na ochranu osobnosti chystám také proti oběma pánům podepsaným pod rozhodnutím, a to kvůli jeho obsahu," dodal. Rozhodnutí znamenající okamžité propuštění podepsal Pospíšil a proděkan fakulty Karel Klíma jako její statutární zástupce.

Tomažič řekl, že i on chystá určité kroky. Dopis, v němž nesouhlasí s ukončením pracovního poměru a žádá o znovupřijetí, už poslal rektorovi i Pospíšilovi. Podrobnosti neuvedl, chce počkat, až oba dopis obdrží. Připustil i soudní spor.

 

gogo ( 29. října 2009 15:00 )

čtenáře již zajímají jiné aférky... A tak již nastává vhodná doba k ututlání a k zametání .... Českého stádečka se žádní lumpové bát nemusí....

dostojevskij ( 28. října 2009 12:39 )

To je odvaha. Oni si mzslí, že jsou nadlidé. Přísně je potrestejt a ať zaplatí výlohy.

gogo ( 28. října 2009 07:35 )

a nyní tato smečka podvodníků zahájí útok.. Pospíšil se jim omluví a paní Dvořáková bude odsouzena k nepodmíněnému trestu .... Drzost a nestydatost, kterou jsou vybaveni tito lidé je jediná vlastnost, kterou mají. Ale ta jim zřejmě stačí k pohodlnému a beztrestnému žití. Kdyby hanba fackovala, museli by mít tito lidé již dávno přeraženou čelist ...

Zobrazit celou diskusi