Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Kindl skončil, už není ani vedoucím katedry

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: pal, ČTK - 
12. října 2009
14:45

Milan Kindl z problémové právnické fakulty Západočeské univerzity v Plzni se po postu proděkana fakulty v pondělí vzdal i šéfování katedře občanského práva.

Zprávu přinesl server Novinky.cz.

Problémy právnické fakulty začaly vyplouvat na povrch právě po tom, co se objevila informace, že bývalý proděkan Ivan Tomažič opsal svoji dizertační práci. Tomažičovým školitelem byl právě Milan Kindl a oponoval mu bývalý děkan fakulty Jaroslav Zachariáš. Kindl spolu se Zachariášem pak přišli s nečekaným vysvětlením toho, proč proděkan Ivan Tomažič opsal desítky stran ve své dizertační práce. Byla údajně vyrobena záměrně jako plagiát a měla pomoct odhalit člověka, jenž z fakulty vynáší interní věci.

Na ZČU však zřejmě možná budou padat ještě další hlavy. ČSSD v pondělí vyzvala také rektora Západočeské univerzity Josefa Průšu, aby odstoupil. Sociální demokrat Průša podle předsedy ČSSD Jiřího Paroubka nese za skandály na plzeňské právnické fakultě morální odpovědnost. Situací by se měl zabývat premiér Jan Fischer s ministrem vnitra Martinem Pecinou, řekl dnes novinářům Paroubek. Průša na výzvu reagoval slovy, že určitou odpovědnost cítí, avšak ne takovou, která by ho vedla k odstoupení.

Kontrolní funkce vedení univerzity podle ČSSD zcela selhala. Paroubek soudí, že rektor měl být v minulosti při posuzování aktivit fakulty aktivnější a nyní by měl rezignovat.

Pospíšil: Exšéfové práv sloužili mafii. Více zde!

gevi ( 12. října 2009 20:32 )

bych k chlapovi, který vypadá jako mystický vizionář, velkou důvěru necítil.

Zobrazit celou diskusi