Rodina Thomase Puskailera má velké trápení. Malou Michaelu při porodu totiž přiškrtila pupeční šňůra. Mozek nebyl dostatečně okysličen, odumřelo mnoho buňek a Michaela je tak od narození mentálně a fyzicky postižená!

Nemluví, nechodí a žije v ústavě pro postižené v Nizozemí, kde se o ni starají 24 hodin denně. Kromě Michaely má Thomas ještě 3 bratry.

"Michaela byla přiškrcená pupeční šňůrou. Když se narodila, byla celá modrá. Dnes vlastně ani nevím, zda vnímá okolí," svěřil se Thomas s velkým trápením novinářům z Nového Času.

Michaela potřebovala od malička speciální péči. Thomasova maminka ale měla další 4 děti a nemohla se 24 hodin denně věnovat pouze postižené dceři. Ta tedy putovala do ústavu v městečku Bluemont, kde žijí lidé s podobným postižením.

Thomas Puskailer
Autor: Ivan Kelement, Nový Čas

"Když jsme byli malí, chodili jsme za ní každý den. Nyní, když máme každý své životy a žijeme v různých koutech světa, navštěvujeme ji vždy, když se dostaneme do Holandska," říká Thomas.

"Mrzí mě to moc. Všechno by bylo jiné, kdyby sestra byla zdravá. Ale je to moje rodina a já ji upřímně miluju. V pubertě mi hodně chybělo, že jsem se s ní nemohl radit o ženách nebo jí říct o věcech, se kterými se nemůžete svěřit rodičům," dodává zpěvák s nezapomenutelným úsměvem, který na sestru nezapomíná ani během soutěže. Posílá jí fotky ze Slovenska a prý jí složil i hit!

Vše o SuperStar
Autor: Blesk.cz

Fotbal na Facebooku