Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Dolejš a Milota rezignovali kvůli úplatkům

Jiří Dolejš (KSČM)
Jiří Dolejš (KSČM)  (Autor: Zbyněk Pecák)
Autor: ČTK, pes - 
29. září 2009
10:34

Kvůli loterijnímu lobbování padá jedna hlava za druhou! Na funkce místopředsedů KSČM dopoledne rezignovali Jiří Dolejš a Čeněk Milota.

Na funkce místopředsedů KSČM dopoledne rezignovali kvůli kauze loterijního lobbování Jiří Dolejš a Čeněk Milota. Dolejš, který je poslancem, má podle ústředního výkonného výboru KSČM také zvážit odchod ze sněmovny.

Předsednictvo KDU-ČSL přijalo také rezignaci generálního sekretáře strany Jiřího Stodůlky. Ten dal v neděli svou funkci k dispozici kvůli svému chování v kauze lobbování za změkčení novely loterijního zákona. Novinářům přijetí rezignace oznámil předseda strany Cyril Svoboda.

Podle informací sobotní Mladé fronty Dnes byli představitelé některých politických stran při diskusi s reportérem vydávajícím se za majitele heren ochotni za peníze změnit zákon.

Stodůlka byl podle deníku tomuto obchodu nakloněn. Svoboda zdůraznil, že k žádnému jednání nedošlo, Stodůlka nicméně pochybil a dal funkci k dispozici.

V souvislosti s aférou už složil poslanecký mandát jako první Ladislav Šustr zvolený za KDU-ČSL, nyní se hlásící k TOP 09 exministrů zahraničí a financí Karla Schwarzenberga a Miroslava Kalouska.

Lidovcům se tak zvýší počet poslanců, Šustrův náhradník ve sněmovně totiž bude z kandidátky KDU-ČSL.

afedi ( 30. září 2009 13:49 )

http://www.tojesila.cz/cz/s16/c1633-ZHAVE-AKTUALITY/n2211-Jiri-Paroubek-Usporny-balicek

unius ( 29. září 2009 16:50 )

tenhle clanek je fakt mazec ! http://tojesila.cz/cz/s16/SKANDALY-TOPOLA/c1601-Dovolena-s-Berlusconim/n2164-Ukazoval-Topolanek-svuj -topolinek-Berlusconimu

evolucius ( 29. září 2009 13:44 )

Já se rád vrátim do Bohnic,až tebe uvidim viset na nejbližší lampě,ty rudá špíno...

karlos ( 29. září 2009 13:36 )

a ostatní budou rezignovat kdy???Dva odstoupí,oblbovák na lidi.A co ti ostatní?Nebuďte naivní,že tímto podvody přestanou.Budou víc opatrní.

zdepa ( 29. září 2009 13:25 )

Ostatně je to jedna z povinností médií a ne lézt politikům do zadku. Politikům je moře po kolena a dělají si co chtějí. Mají právo odhlasovat si cokoliv pro své blaho. To je ale prasárna. Přitom zastupují občany, kteří s tím nesouhlasí. Co s tím? Vyházet a už nikdy nevolit. A to kompletní PSP. Nijak se od sebe neliší. Neslouží lidem, což je poslání politiky. Slouží výhradně sobě. A to ještě nevíme o dalších jejich sviňárnách.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa