Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hrozili, že rozčtvrtí jeho těhotnou dceru!

Autor: Jana Ulrichová, Helena Lacinová - 
26. září 2009
05:00

Drsné způsoby mezi podnikateli v Mostě řeší od pátku tamní soud. Provozovateli klubu hrozili vyděrači rozčtvrcením jeho těhotné dcery!

Radek V. (35), Juraj K. (34) a Peter D. (26) podle obžaloby vydírali provozovatele jednoho z tamních klubů Vladimíra M. (48). Hrozili mu například, že když nezaplatí co dluží, vydloubou mu oči kleštěmi a jeho těhotnou dceru že rozčtvrtí!

„Chtěli, abych na ně přepsal půlku podniku. Druhý den si přišli rovnou pro klíče. Když jsem to odmítl, řekli si o pět milionů, nebo abych splácel sto osm tisíc měsíčně. Přitom mi vyhrožovali, že mi vrazí do zadku žhavý bodák a rozčtvrtí mi těhotnou dceru. Byla tam krabice s nářadím. Vytáhli z ní kleště a hrozili, že mi s nimi vydloubou oči,“ popsal Vladimír M. Od jednoho z obžalovaných navíc dostal několik ran do hlavy.


„Je mi líto, co se stalo. Nechal jsem se unést, bylo to v afektu, protože jsem byl opilý. Nemyslel jsem to vážně,“ řekl obžalovaný Radek V., který jediný u soudu vypovídal. Konflikt podle něj vyvolal Vladimír M., protože jej po letech spolupráce začal podvádět.

„Dělal pro mne účetnictví a různé další agendy. Dal jsem mu plnou moc. Pak jsem se ale dozvěděl, že šidí s alkoholem, bez mého vědomí převedl podnik na dceru a navíc mi zpronevěřil peníze,“ řekl Radek V., proč na Vladimíra M. uhodil a chtěl, aby se s ním vyrovnal.

„Nic jsem nezpronevěřil. Mám schované všechny doklady,“ řekl Vladimír M. Blesku. Pod tlakem obhájců ale přiznal, že dluží přes 3 miliony korun a že na něj byl jako na fyzickou osobu vyhlášen konkurz.

Hlavní líčení, jehož součástí jsou i odposlechy, bude pokračovat v říjnu.

tarantuletarantule ( 26. září 2009 18:04 )

běž s tím už do pryč.

cert ( 26. září 2009 12:24 )

Klasický scénář. Naseká dluhy, majetek a firmu převede na jinou osobu a jde do konkurzu. Jenze uz si na nem nikdo nic nevezme. Pan VLadimir. M bude asi peknej vychcanek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání