Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Pojízdná sauna dorazí do Čech: Čeká ji 6 tisíc kilometrů!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: PROFIMEDIA.CZ)
Autor: ČTK, val - 
25. srpna 2009
20:30

Dva Britové se rozhodli vyrazit na cestu z Anglie do Švédska v "sauně na kolech." Cestu dlouhou 6000 kilometrů oba muži absolvují jen s ručníky kolem beder.  Sauna by měla dorazit i do Prahy. Zprávu přinesl deník Daily Telegraph.

Účelem více než 6000 kilometrů dlouhé cesty, kterou Tom Sharrad a Chris Wilkinson z města Sevenoaks, kteří strávili několik měsíců obíjením starého Volva 240 borovicovými palubkami, aby vypadalo jako pojízdná sauna, absolvují, aby získali peníze na charitu.

Dva kamarádi se rozhodli navštívit 12 evropských zemí během 14 dnů ve snaze získat 5000 liber (144.000 korun) pro fond Samantha Dickson Brain Tumour Trust, který financuje výzkum a podporu pro občany s mozkovým nádorem a jejich příbuzné.

Wilkinsonova matka před sedmi lety podstoupila operaci mozku, poté co jí byla diagnostikována nezhoubná dermoidní cysta. Tomu Sharradovi nalezli lékaři nádor, když mu bylo 18 měsíců.

"Nápad s cestou do Švédska vznikl tak, že jsme chtěli dopravit toto auto do jeho pravé domoviny. Dlouho jsme také uvažovali o tom, jak se odvděčit fondu pro boj s mozkovými nádory, a zdálo se nám to jako ta nejlepší cesta," uvedl Sharrad.

"Koupil jsem to auto asi před dvěma lety za 100 liber a dohodli jsme se s opraváři z autoopravny Volvo, kteří nám dodali spoustu náhradních dílů," dodal Sharrad.

Dvojice by měla zahájit svoji cestu v rámci závodu s názvem Czech Wrecks Banger Rally, který povede z Calais do Prahy. Závod ojetin, jejichž cena nesmí přesáhnout 100 liber, začíná v pátek 28. srpna. Do Prahy by vozy měly dojet v pondělí 31. srpna.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi