Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rodiče viní nemocnici ze smrti novorozence

 (Autor: Jiří Čada, ilustrační foto)
Autor: ČTK, pes - 
19. srpna 2009
22:07

Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem čelí trestnímu oznámení kvůli úmrtí novorozence. Podle rodičů mohou za smrt dítěte, které zemřelo krátce po narození, lékaři.

Nemocnice vinu odmítá, příčinou úmrtí byl prý vzácný syndrom. Případem se začnou zabývat policisté. Informovala o tom dnes televize Prima.

Nastávající matka měla podle ní jako kardiačka rizikové těhotenství a její kardiolog jí doporučil, aby nerodila později než v den termínu. "To se ale nestalo, a i když dvacetiletá těhotná žena přenášela už desátý den, v nemocnici stále neležela," uvedla televize Prima.

Lékaři ženu do nemocnice nevzali, ačkoli si prý stěžovala na bolesti břicha. Když porod začal, musela do nemocnice znovu cestovat. Babička novorozence Primě řekla, že lékaři okamžitě udělali císařský řez, ale dítě už bylo přidušené a přiotrávené. "Kdyby přišla o dva dny dřív na ten císařský řez, tak se to nestalo," míní.

Vedení nemocnice ale porodníky brání, uvedlo, že kontroly ženy neukazovaly na žádný problém. Dítě prý zemřelo na poměrně vzácný syndrom. "To děcko ještě v lůně matky vdechlo plodovou vodu," řekl televizi mluvčí Krajské zdravotní Jiří Vondra.

bohdazi ( 20. srpna 2009 15:16 )

Vůbec nechápu jednu věc- má rizikové těhotenství,kardiačka,a stěžuje si na bolesti a oni ji pošlou domů ? To je všechno špatně. Doufám, že za to zaplatí. Je potřeba,aby si uvědomili, že je v sázce život. Jinak zkuste být dnes těhotní. Musíte se v porodnici objednat, ale hned Vám řeknou, že když bude plno, musíte jinam. Dnes totiž není nic vyjímečného, že s těhulí jezdí od jedné porodnice ke druhé. A třeba až na 5 místě uspějete. A to prosím v Praze.Všimli jste si kolik je dnes porodů v autě? Zkrátka naše zdravotní péče jde ko kelu. A je čas bít na poplach!!!!!!!!A ještě jednu jízlivou poznámku, kdyby ta paní byla dcera,sestra,manželka pana porodníka, asi by ji domů neposlal, to by byl jiný frmol.

bobina ( 20. srpna 2009 09:51 )

a nikdy to není jednoduché a samozřejmé. Těch problémů,které se mohou vyskytnout je mnoho a vždy jde o vteřiny. Ať posoudí odborníci,jak se vše seběhlo a pokud lékaři něco zanedbali,ať z toho potom nesou důsledky. Já jsem zastáncem teorie,že nikdy není vše tak jednoznačné a těch průpovídek a hororů o porodu jsem slyšela mnoho a většinou hodně nadsazených.

sona1 ( 19. srpna 2009 22:42 )

ony lekari si vzdy neco vymisli,jen aby oni v tym nefigurovali vite a inak to ani nigdy nebude....hold sou vzdy presni.je mi lito.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání