376844:gallery:true:true

Monopost naprosto bezmocného pilota Kanaana se ocitl v plamenech. Jezdec se nemohl dostat z formule a pohled na celé neštěstí byl děsivý. Mechanici v boxech totiž jeho vůz nešťatsně postříkali benzínem a později se jeho hořící motor vznítil. Vůz byl v pohybu a tak se ohěň dostal až do kokpitu jezdce.

Kanaan hořel a pohled na něj byl šílený. Naštěstí v okolí byli technici z konkurenčních týmů a okamžitě zasáhli. Poleváli hořícího jezdce vodou. a snažili se ho z vozu co nejrychleji dostat. Jenže bezpečnostní pásy byly proti a tak závodník prožíval skutečné muka!

Když se nakonec podařilo pásy uvolnit, tak byl jezdec s popáleninami druhého stupně ve tváři a rukou, okamžitě převezen do nejbližší nemocnice. Brazilec z hrůzostrašně vypadajícího neštěstí vyvázl poměrně dobře a stačil ještě poděkovat mechanikům za záchranu života.

Díky rychlému zásahu techniků pilot formule celý incident přežil
Autor: Youtube.com

"Sem rád, že žiju. Bylo to vážně děsivé. Chci poděkovat všem těm, kteří se podíleli na mé záchraně. Jsme sice soupeři, ale v nouzi si musíme pomáhat," řekl dojatý brazilský jezdec stáje Andretti Green.

"Zavřel jsem oči, aby mi je ohěň nespálil, zadržel dech, abych se nenadýchal jedovatých plynů a zoufale jsem se snažil odepnout pásy, abych mohl co nejrychleji z auta vyskočit ven," přiblížil dech beroucí momenty samotný jezdec.