Kdyby se dějiny vypravily jiným směrem, Ferdinandův otec by nyní vládl habsburskému impériu a tenhle mladý muž by byl korunním princem. Místo toho se Ferdinand Zvonimír Maria Balthus Keith Michael Otto Antal Bahnam Leonhard Habsburg-Lothringen, jak zní celé jméno, realizuje jako závodník. Jenže rychlá kola jsou velmi nebezpečná... o čemž se tenhle sympaťák s modrou krví přesvědčil na vlastní kůži.

Ferdinand, co závodí už od svého útlého věku a daří se mu porážet hvězdy formule F1, jako jsou Lando Norris (24), Lance Stroll (25) či Mick Schumacher (25), má za sebou totiž bouračku! „Jak už jste možná četli nebo slyšeli, před týdnem jsem měl nehodu během testování v Aragonu. Dopadlo to tak, že mám dva zlomené obratle,“ informoval své příznivce na sociální síti, pózující před všemi svými trofejemi.

Video
Video se připravuje ...

Ferdinand Habsburký pro Blesk Podcast: O pomoci Moravě, závodění a Praze Jiří Marek

„Cítím se ale extrémně vděčný za to, že jsem schopný stát, za což vděčím kovovému postroji kolem těla,“ ukazoval Ferdinand zdravotnickou pomůcku svým necelým 47 tisícům followerů na instagramu. Všem, co mu posílají slova plná podpory, vřele poděkoval s tím, že se úspěšně zotavuje. „Mám ale jasně daný cíl, být zase v závodním autě tak brzy, jak to jen bude možné,“ doplnil tento nezmar.

Fotogalerie
63 fotografií