„Sežer si to!“ vzkázala chůva Golda Ivetě Bartošové (43) a nechala jí před dům v Uhříněvsi přivézt starý Arturův nábytek. Nadzdvihl ji prý článek, ve kterém Iveta údajně naznačila, že Golda nábytek ukradla. „Takhle to neřekla, mezi řádky to z toho ale vyplynulo,“ trvá si na svém Golda. „Nic takového jsem nikdy nevypustila z úst. Nábytek jsem Goldě dala pro vnuka Toníčka, a ráda. Ale prosím, klidně si ho sežeru. Aspoň s ním udělám radost jiným dětem,“ reaguje Bartošová.

Navrácení nábytku doprovodila dopisem Goldina dcera Bára
Autor: David Malík

„S Jirkou jsme Arturovi pod stromeček koupili už dospělácký nábytek. Nevěděli jsme, co s tím dětským. Nakonec si ho vzala Golda pro svého vnuka Toníčka,“ vysvětlila Blesku Iveta. Toníček si ale nábytku mohl užít pouze 8 měsíců. Jeho matka a Goldina dcera Bára v úterý nábytek vrátila původnímu majiteli i s dopisem pro Ivetu, na vysvětlenou. „Vůbec to nechápu,“ říká Iveta, která pro nábytek před vrátka poslala Jirku Pomejeho.

Fotogalerie
7 fotografií

Co vedlo Goldu k takovému činu? „Na internetu jsem se dočetla, že Iveta neví, proč jsem od ní odešla. A navíc jsem si prý vzala Arturův nábytek. To je pravda. Mezi řádky z toho ale vyplynulo, že jsem nábytek ukradla. To už ale moji dceru Báru naštvalo,“ vysvětlila Golda, proč Bára „prkénka“ vrátila.

„To mi je dost líto, jak Golda ten článek vnímala. Chtěla jsem jen říct, že si vzala Arturův nábytek v době, kdy už měla napsanou výpověď, která mi přišla druhý den do schránky,“ vysvětlila Iveta a dodala: „Goldu nepomlouvám, nepošpiňuji a její práce u mě si stále vážím.“ A Golda? „Iveta mě s Jirkou neustále pomlouvá, dcera to už nevydržela,“ míní chůva s tím, že si má ten nábytek Iveta třeba sežrat.

Jiří Pomeje musel stěhovat
Autor: David Malík

"Holky" si to vyrovnávají po svém, ale oddřít to musel Jiří Pomeje. Nábytek odtáhl z ulice a dnes ho prý odveze do mateřské školky. „Aspoň jsem si vyzkoušel další povolání. Jako stěhovák bych se ale opravdu živit nechtěl,“ podotkl suše Pomeje.