Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Novorozeně utopila v záchodě: Dostala 12 let vězení

Autor: Jana Ulrichová, šim - 
28. července 2009
13:26

Hana K. (33) z Lovosic utopila svou novorozenou dceru v záchodové míse a mrtvé tělíčko pak pohodila u cesty. V úterý jí za to ústecký krajský soud poslal na 12 let do vězení!

Šokující výpovědí trojnásobné matky o tom, jak se hned po narození zbavila svých dalších dvou dětí, začalo u Krajského soudu v Ústí nad Labem hlavní líčení s Hanou K. (33) z Lovosic na Litoměřicku.

Obžaloba ji vinila z vraždy holčičky, kterou loni v listopadu potajmu porodila doma, hned poté ji utopila v záchodové míse a pak ji ukryla ve sklepě domu, kde žila s přítelem. Po třech týdnech pak její tělíčko zabalené do igelitových pytlů odvezla na kole k tamnímu Lidlu, kde ho pohodila na cestě poblíž zahrádkářské kolonie. Soud ji za to poslal na 12 let do věznice s ostrahou. Hrozil jí přitom až výjimečný trest.



Žena má tři děti. Nejstaršího syna ale nemá ve své péči, vychovávají ho její rodiče. S bývalým manželem má druhého syna a s druhem dceru. O další děti nestála. Policistům, kteří ji krátce po nálezu mrtvolky dítěte vypátrali, přiznala, že porod utajila už v roce 2006. Chlapeček, kterého tehdy přivedla na svět venku pod kopcem Lovošem, se podle jejích slov narodil mrtvý. Hodila ho prý proto do Labe.

Důvodem jejího šíleného jednání byl v obou případech strach z druha, který ji hlavně v opilosti napadal, surově bil a vyhazoval ze společného bytu, což potvrdila i řada svědků. Odsouzená K. se ho bála, stále se ale k němu vracela. Našla si sice nového přítele, dál ale žila i s druhem.

Když v roce 2006 otěhotněla, nový přítel prý nevěřil, že je dítě jeho. Druhovi se zase bála říct, že je těhotná, a tak to před ním tajila. Když začala přibírat na váze, navykládala mu, že má rakovinový nádor, se kterým bude muset jít na operaci. Stejnou lež pak použila i v případě druhého těhotenství v roce 2008. V práci sice budoucí mateřství přiznala, po porodu ale řekla, že dítě zemřelo. Druhé těhotenství zapřela i v zaměstnání.

Když v listopadu 2008 porodila v koupelně zdravou holčičku, byl její druh doma a spal. „Začala hned plakat. Bála jsem se, aby ho nevzbudila. Dala jsem jí proto hlavu do záchodové mísy a držela jsem ji pod vodou, dokud nepřestala dýchat,“ šokovala svou výpovědí, kterou soudce četl z přípravného řízení, všechny přítomné. Na dotaz vyšetřovatelů pak dodala, že další děti nechtěla, na potrat neměla peníze, babybox byl pro ni daleko a také prý nevěděla, co dělat s pupeční šňůrou!

V soudní síni Hana K. působila letargicky. Nemluvila, po celou dobu klopila hlavu a chvílemi tiše vzlykala. Jen jednou v její výpovědi zazněla slova lítosti, která ale mohla být, podle znalců, myšlena upřímně. Rozsudek ještě není pravomocný. Obě strany si ponechaly lhůtu.

vevericka ( 28. července 2009 19:49 )

sama bych ji hlavu strčila do hnoje a čekala až zhebne!doufam že ji to ve vězeni spočitaji.kecy že se bala druha to ji byl přednejši ochlasta a nic na svete ji neomluvi za to že zavraždi svoje deti.fuj.přeji ji peklo na zemi!

zirafa ( 28. července 2009 15:47 )

to nikdy neslyšela o antikoncepci??!! Nebo o podvázání vaječníků??!! Když už nechtěla další děti?! A taková zrůda, která zavraždí kdoví jestli ne 2 děti, dostane jen 12 roků??!! Pak ji pustí na podmínku, vožrala ji zase zbouchne a .......

scud911 ( 28. července 2009 15:36 )

Není to trochu ubohé??? Vždyť to bylo bezbrané dítě, dal bych doživotí s tím, že si každej den bude mejt hlavu v záchodě, aby poznala jak to dítě muselo trpět. 12 let ve vězení, je nic všcihni víme, že kolikrát je tam líp než na svobodě. Co jim tam chybí najíst dostanou oblečení dostanou, mají čas pro zábavu a ještě se mohou vzdělávat. Tohle není trest pro krkavčí matku.

akrapaz ( 28. července 2009 15:06 )

Naprostý souhlas!

gotzur ( 28. července 2009 13:55 )

hnus.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání