Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policie lapala hříšné řidiče: Test slin prokáže drogy za osm minut

Na zemi a v poutech skončil řidič, který ujížděl policistům v protisměru a ohrožoval ostatní řidiče.
Na zemi a v poutech skončil řidič, který ujížděl policistům v protisměru a ohrožoval ostatní řidiče.  (Autor: Foto pro Blesk – Policie ČR)
Autor: iža - 
19. července 2009
18:53

Nad řidiči v Havířově se přehnala smršť. Policisté si posvítili během akce nazvané Typhoon (smršť) zejména na opilé a zdrogované řidiče. O dramatické honičky mělo tentokrát 63 policistů postaráno.

Ujet jim chtěl mladý řidič na ulici Ostravské při výjezdu z Havířova. Vycouval zpět na kruhový objezd a uháněl zpět na Ostravu dokonce v protisměru! Po tři sta metrech ho další policejní hlídka donutila zastavit a řidič skončil v poutech na zemi. Ujet se snažil proto, že měl soudně zakázáno řídit.

Další řidič se snažil policistům zmizet ve směru na Karvinou. Několik policejních vozidel ho pronásledovalo celých deset kilometrů! Důvodem jeho úprku byl alkohol. Nafoukal 1,2 promile.

„Kontrolovali jsme celkem 313 vozidel a 264 osob. Zadrželi jsme čtyři osoby podezřelé ze spáchání trestného činu. Dvanáct řidičů sedlo za volant opilých, dalších šest pod vlivem omamných látek,“ informoval Blesk policista Miroslav Pech. Podle něj prozradí užití drogy chování řidiče i jeho rozšířené zorničky. Test se provádí z odebraných slin a trvá zhruba osm minut.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání