Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Počasí v týdnu? Tropické třicítky i bouřky

Smíchovská pláž - Odvážně vyrazily na pláž v Praze 5 i (zleva) Lucka, Bára a Iveta. „Nemáme se za co stydět, tak proč ne?“ usmívaly se dívky.
Smíchovská pláž - Odvážně vyrazily na pláž v Praze 5 i (zleva) Lucka, Bára a Iveta. „Nemáme se za co stydět, tak proč ne?“ usmívaly se dívky.  (Autor: Blesk – Martin Sekanina, Jindřich Starý)
Autor: ČTK, šim - 
19. července 2009
11:29

Po chladném víkendu přijdou tropické dny. Budeme si na ně muset počkat ale až do středy. První dny následujícího týdne budou dosahovat lehce nad 20 stupňů.

Teploty v pondělí přesáhnou 20 stupňů Celsia, v úterý porostou k letním 25 stupňům a v polovině týdne se mohou podle současných předpovědí opět šplhat až k tropické třicítce.

Zatímco první dny nového týdne by měly přinést polojasnou až jasnou oblohu, s přibývajícími teplotami by se mohly opět vyskytnout bouřky. Před bouřkami s přívalovými srážkami, kroupami a silným nárazovým větrem varovali meteorologové i v sobotu.

První víkendový den a v noci na neděli sice pršelo a vál silný vítr, hladiny řek se však protentokrát příliš nezvedaly.

Podle sobotních předpokladů meteorologů se mohly zvedat v noci na neděli hladiny řek zejména v Jihočeském a Plzeňském kraji. Podle dopoledních informací z internetové stránky Českého hydrometeorologického ústavu je první stupeň povodňové aktivity nadále pouze na Svratce ve stanicích Veverská Bítýška a Brno -Poříčí a na Dyji v Nových Mlýnech a v Ladné. Srážky se v neděli sice ještě vyskytnou, ale nebudou nijak vydatné a deště bude během dne ubývat.

martina31 ( 19. července 2009 16:50 )

Už mě to počasí nebaví

zirafa ( 19. července 2009 16:33 )

musí blesk všude cpát kozy??

valdis ( 19. července 2009 13:53 )

Dobrá fotka !!

gevi ( 19. července 2009 13:24 )

odpaření velkého množství vody z nasáklé země, příchod studeného vzduchu nebo dosažení výšky, kde je chladno , kondenzace a znovu s vodou dolů. Začarovaný kruh.

Zobrazit celou diskusi