„Byla to krásná práce. Pamatuju si, jak jsme těsně po scéně, kde se Láďa Menšík kvůli mně »věší«, slavili v hostivařských ateliérech tisící klapku. Šampaňské teklo proudem,“ usmívá se Gabi.„Točilo se náročnou filmovou technikou a nejen před kamerou, ale i za ní byly samé osobnosti,“ zavzpomínala Vránová.

Fotogalerie
1 fotografie

Seriálového manžela řidiče autobusu Čiháka představoval Vladimír Menšík (†59) a natáčení zpestřoval vyprávěním desítek příběhů. „Tenkrát ještě nikdo netušil, že tyto příběhy diváky tak chytí. Vždyť režisér František Filip tu práci tehdy bral jako vyloženě spotřební materiál. Dělal přece daleko závažnější témata a tohle mu přišlo až moc konzumní,“ říká Vránová o seriálu, který ve sledovanosti předstihl i Ordinaci v růžové zahradě 2.

I přes tuto jistou skepsi k vesnickým příběhům se ale v Chalupářích objevily samé hvězdy – Jiřím Sovákem počínaje, přes Jiřinu Bohdalovou, Josefa Kemra, Josefa Vinkláře, Janu Hlaváčovou, Hanu Maciuchovou, Stellu Zázvorkovou až po Mahulenu Bočanovou.

Natáčení v roce 1974 herečce připomíná taky obrázek, který jí na rozloučenou věnoval kolega Josef Hlinomaz (†63). Je na něm zahloubaný vědec a nápis: Jeli nekonečno konečné, pak i konečník je nekonečný. Kudy z něho ven?