Naposled asi stovka Čechů, mezi nimi několik vážně nemocných, musela strávit 14 hodin na letišti v Neapoli.

Fotogalerie
1 fotografie

Letadlo, které mělo cestující v sobotu odpoledne dopravit z italské Neapole do Prahy, vůbec nepřiletělo. Mezi nimi bylo podle serveru tn.cz několik lidí, kteří potřebovali dialýzu. „Nikdo nás nekontaktoval a neinformoval o tom, že by někdo takový mohl cestovat,“ tvrdí mluvčí aerolinek Skyeurope Tomáš Kika.

Kvůli technickým problémům se podle Kiky let opozdil a letiště společnost prý neinformovalo, že bude v noci zavřené. Cestujícím se tak do Prahy dostali až v neděli ráno. Tím potíže firmy, která svým věřitelům dluží asi 1,6 miliardy korun, nekončí. Kvůli dluhům na poplatcích jedno letadlo zadržují v Paříži francouzské soudy, Rumuni si pak vynutili denní placení poplatků.

Firmě, která se od svého založení nikdy nedostala do zisku, svou tvář dokonce propůjčila před časem i slovenská modelka Adriana Sklenaříková. Jenže ta, jak se zdá, spíše nosí smůlu. Sklenaříková totiž propagovala také luxusní komplex City Gate v Bratislavě, který financovala developerská společnost Orco. Ta ale podobně jako Skyeurope kvůli dluhům prochází restrukturalizací.