Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Panika na palubě letadla! Cestující odmítli vzlétnout!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, val - 
24. června 2009
12:04

Když průvodce zájezdu požádal rekreanty na palubě letadla, aby se usadili v zadní části, že je potřeba vyvážit těžká zavazadla v části přední, mnoho z nich to považovalo pouze za špatný vtip.

Jenže se jednalo o vážnou věc a posádka letadla na tom trvala. U jednoho ze zavazadlových prostorů byly zaseknuté dveře a nedaly se tedy využít. A tak všechna zavazadla musela být naložena pouze do “čumáku” letadla, který v tu chvíli byl přetížený.

I když jsou tato opatření občas nutná, tak v případě letu společnosti Thomas Cook došlo k nevídané panice mezi pasažéry. 71 z nich odmítlo zůstat na palubě!

Společnost se vyjádřila, že se jednalo o běžnou proceduru, která má zajistit celkové bezpečí cestujících. To se ale nelíbilo vzbouřeným lidem, kteří to vše považovali za neobvyklé a nechtěli vzlétnout.

Turisti měli odletět z Malorky do Newcastlu a pilot si trvá na tom, že letadlo bylo naprosto bezpečné. Prý to vše začalo už tím, že cestující, kteří opouštěli letadlo ještě z předchozího letu, řekli pasažerům čekajícím v hale, že to byl nejhorší let, jaký kdy zažili!

Dave Charltona, který měl odletět se svojí ženou Susan a synem Adamem (6), vyděsil už pohled do tváří cestujících vystupujících z letadla. “Lidé si klekli a líbali zem, další se modlili a některé holčičky plakaly,” uvedl Charlton.

Je tedy zřejmé, proč všichni byli ve strachu! Pokud nastupujete na letadlo a lidé vás varují, “nechoďte tam” a pak vám ještě oznámí, že se máte z bezpečnostních důvodů posadit na jiné místo, tak to vám za to riziko už opravdu nestojí. “Jediné, o co jsme žádali bylo, aby letadlo opravili a bylo správně vyvážené i bez nás,” uvedl otec. Rodina nakonec odletěla zpět domů až druhý den se společností EasyJet za 600 liber.

Letět odmítla i Rowen Laybourne (17), která byla na svých prvních zahraničních prázdninách bez své rodiny. Ona a její přátelé strávili noc s posledními pár eury v letištní hale. “Nechtěla jsem letět, ale na druhou stranu jsem nevěděla, jak se jinak dostat domů,” svěřila se Rowen. “Volala jsem svojí mamince a ona mě prosila, abych tímto letadlem neletěla,” dále dodala šokovaná dívka.

Letadlo nakonec vzlétlo se 115 pasažéry na palubě.

Zobrazit celou diskusi