Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Festival rekordů: Nahé a pomalované holky v ulicích!

Autor: ČTK, rvs - 
15. června 2009
12:00

FOTOGALERIE: Na 19. Mezinárodním festivalu rekordů a kuriozit v Pelhřimově jste mohli kromě velké spousty zajímavých lidí potkat i nahé krásky ozdobené body-paintingem.

Rekordmanem roku byl na 19. Mezinárodním festivalu rekordů a kuriozit v Pelhřimově vyhlášen fakír Petr Fiedor z Chotovin, který vydržel ležet na loži ze skleněných střepů nepřetržitě 240 hodin a čtyři minuty.

Ženskou rekordmankou se letos stala Miluše Hrnčířová z Hněvic, která vyrábí miniaturní hračky z milimetrových korálků, ačkoliv má pouze tři prsty, a to na jediné ruce. Řekl to prezident pořádající agentury Dobrý den Miroslav Marek.
Rekordmanské ceny organizátoři udělovali pošesté a bylo z čeho vybírat. Pelhřimovská agentura loni zaregistrovala 407 pokusů o zápis do České knihy rekordů. Vyhlášení výročních cen bylo vyvrcholením dvoudenního festivalu.

Mezi kolektivními rekordy získal cenu průvod Slováckých slavností vína. V Uherském Hradišti se ho zúčastnilo 4153 lidí v lidových krojích. Cenu za kuriozitu roku si z Pelhřimova odvezl řezbář Jiří Halouzka z Jiříkova, který vytvořil z jediného kusu topolového dřeva čtyřtunovou sochu trojhlavého draka. Díky důmyslné vnitřní konstrukci navíc dokáže drak chrlit plameny. Do rekordmanské síně slávy byl uveden pražský knihkupec Vráťa Ebr za organizování rekordních autogramiád.

Dvoudenní festival rekordů a kuriozit, který je největší akcí svého druhu v Evropě, se v Pelhřimově konal od pátku. Tradičně nabídl kolem stovky nových rekordních výkonů. Na Masarykově náměstí mohli diváci sledovat například fenku belgického ovčáka, která dokázala za deset minut aportovat 48 různých předmětů, i pletení svetrů z vlny přímo na místě ostříhané z ovcí. Zpestřením byl slepičí fotbal. O míč polepený zrním se přetahovaly dva šestičlenné týmy kohoutků s různou barvou peří. Kvůli slunci se ale hráči brzo usadili ve stínu branek.

Kondičku mohli diváci závidět třiašedesátiletému Zdeňkovi Sadílkovi z Prahy, který za 15 minut udělal 184 kliků, ačkoliv měl na zádech batoh s dvacetikilogramovým závažím. Slyšeli i největší českou chrastící kapelu, kterou tvořila skupina bubeníků a 906 hráčů na PET lahve s hrachem. K vidění byla i největší kolekce historických objektů ze špejlí. Osm replik převážně hradů a zámků přivezl Ladislav Novák z Myšence u Protivína.

anasyi ( 15. června 2009 15:53 )

na scenu

Zobrazit celou diskusi